Ya bi’ şey sorucam, KDE’de uyku moduna alınca bilgisayar açılmıyor, ya da ben mi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Normal uykuya veya derin uykuya alınca fareye ya da klavyeye basıyorum, ışıkları yanıyor ama ekran gelmiyor, tepki yok. Mecbur güç tuşuna basılı tutup kapatıp açıyorum.
Derin uykuda ise ekran geliyor ama tamamen donmuş halde oluyor, Ctrl+Alt+F4 falan bile çalışmıyor.
Merhabalar. Sizin sorununuzu tam çözemeyecek olsam bile, şu önerileri yapabilirim:
Sistemi RAM’e kaydederek askıya almak için komut(elektrik kesintisinde her kaydedilmemiş veri gider): systemctl suspend
Sistemi hem SSD/HDD hemde Ram’e kaydederek uykuya almak için komut(Elektrik kesilmediği sürece RAM’deki kayıttan başlar ama elektrik kesilmesi gibi bir durum olursa HDD/SSD ye kaydettiği verilerle sistem başlar ve açılmalarınız kaybolmaz) : systemctl hybrid-sleep
Sistemi uykuya almadığım için çözüm yollarını araştırma gereği duymadım ama Nvidia kullanıcıları bu sorunu yaşıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Non-free driver ve birkaç ayarla sorun çözülebilir sanırım. Pek detay vermediğiniz için yorum yapamıyorum.