KDE'de uyku moduna geçince sistem tepki vermiyor

Ya bi’ şey sorucam, KDE’de uyku moduna alınca bilgisayar açılmıyor, ya da ben mi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Normal uykuya veya derin uykuya alınca fareye ya da klavyeye basıyorum, ışıkları yanıyor ama ekran gelmiyor, tepki yok. Mecbur güç tuşuna basılı tutup kapatıp açıyorum.

Derin uykuda ise ekran geliyor ama tamamen donmuş halde oluyor, Ctrl+Alt+F4 falan bile çalışmıyor.

Son düzenleyen: @fish 2025-03-08T20:55:41Z

Merhabalar. Sizin sorununuzu tam çözemeyecek olsam bile, şu önerileri yapabilirim:

Sistemi RAM’e kaydederek askıya almak için komut(elektrik kesintisinde her kaydedilmemiş veri gider): systemctl suspend

Sistemi hem SSD/HDD hemde Ram’e kaydederek uykuya almak için komut(Elektrik kesilmediği sürece RAM’deki kayıttan başlar ama elektrik kesilmesi gibi bir durum olursa HDD/SSD ye kaydettiği verilerle sistem başlar ve açılmalarınız kaybolmaz) : systemctl hybrid-sleep

Sistemi uykuya almadığım için çözüm yollarını araştırma gereği duymadım ama Nvidia kullanıcıları bu sorunu yaşıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Non-free driver ve birkaç ayarla sorun çözülebilir sanırım. Pek detay vermediğiniz için yorum yapamıyorum.

Loptop kullanıyorum
sistem:dell inspiron 15 3525
işlemci: Ryzen 5 5625u
ekran kartı: yok

Görseldi ekrandan bir şey yapmayı yapıp bilgisayarın açık kalamsını sağladım ama yinede loptop kullandığım için uyku modu gerekli bir şey

Uyku seçeneklerinden hbyrity uykuyu kullandım sanırım

Normal uyku seçeneğinde ekran geri bile açılmıyor sadece kalavyenin ışıkları açılıyor tepki vermiyor

derin uykuda ise açılıp donuyor

Sistem güncelleştirmelerinin yapıldığını varsayıyorum, aşağıdaki komutu terminalde çalıştırın.

echo deep | sudo tee /sys/power/mem_sleep
sudo nano /etc/systemd/sleep.conf

dosyasını açın ve

[Sleep]
SuspendState=deep

satırlarını ekleyin / düzenleyin.
CTRLS tuşları ile kayıt edin ve CTRLX tuşları ile dosyayı kapatın.

sudo nano /etc/default/grub

dosyasını açın ve GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT satırını bulun ve çift tırnak içerisindeki değerlerin sonuna aşağıdaki yazıyı ekleyin.

mem_sleep_default=deep

örnek görüntü;

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash mem_sleep_default=deep"

CTRLS tuşları ile kayıt edin ve CTRLX tuşları ile dosyayı kapatın. Sonra aşağıdaki komutu çalıştırın.

sudo pacman -Syu linux linux-firmware
sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
sudo reboot