KDE Plasma masaüstümü severek kullanıyorum. Eski bir bilgisayarıma daha Linux yükledim ve canlandı tekrardan Onu TV’me bağlayıp TV işletim sistemi gibi göstermek istiyorum. Kastettiğim stil geleneksel usül Playstation, Android TV, Kodi gibi arayüzlerden aşina olduğunuz kart stili arayüz. KDE’deki Application Dashboard’ı kalıcı tam ekranda tutmayı becerebilsem o bile yeterbilirdi. Sizce nasıl KDE’yi özelleştirerek o görüntüyü yakalarım?
Bağlantıdaki LibreELEC uygulaması muhtemelen işinizi görür. Dosya indirme kısmında Raspberry Pi cihazları, masaüstü / laptop bilgisayarlar ve diğer donanım tercihleri mevcuttur.
Masaüstü / laptop bilgisayarlara kurulum için gerekli dosya indirme listesi için aşağıdaki bağlantıyı açın; Latest Stable Version (2025.01)
Bilgisayarı çoklu medya merkezine dönüştürmek için örnek video;
Öneriniz ve detaylıca eklediğiniz bağlantılar için teşekkürler ancak mevcut işletim sistemim dışına çıkmak istemiyorum. LibreELEC ve onun üstünde çalışan KODI benim isteklerimle çakışıyor. Çünkü amacım cihazdaki medyaları oynatmak değil tarayıcıdan stream etmek. Ve bunun gibi diğer detaylar yüzünden Arch Linux + KDE ortamımda kalıp KDE’yi nasıl o anlamda özelleştiririm ya da bir diğer tabiriyle ricing yaparım onu sormuştum. Tekrardan sağ olun önerileriniz için, benim gibi bir sistem kurmak isteyen ama istekleri benimki gibi olmayan birisine muhtemelen yardımcı olacaktır.