Şuan windows kullanıyorum sanal makineler ile linux öğrenmeye çalışıyordum ve ileride linux’a geçmeyi planlıyorum ama masaüstü ortamı seçimi konusunda kararsız kaldım ve Cinnamon ile tanıştım windwos’a çok benziyordu fakat kde’in her yönden özelleştirilebildiğini öğrendim ve kararsızlık yaşadım ikiside bana uygun ui konusunda değerlendirmektense hafifliklerine göre bir seçim yapmayı düşündüm araştırdım internette yazılara baktım videolar izledim bir video kde daha az kaynak tüketir hafaftir derken bir yazıda cinnamon hafiftir diyordu peki kde cinnamondan daha hafif mi? Üstün uygulama mağzası üztün özelleştirilebilirliği içim Kde kullanmak istiyorum ama az kaynak tüketiminde bir karışıklığa girdim. Ve mümün ise kde için önerebileceğiniz yeni başlayan biri için ve ekran kartı ile sorun yaşamak istemeyen biri için bir dağıtım da önermeniz mümkün mü?
Degildir.
Kubuntu deneyebilirsin.
Aslında yapabiliyorsan base bir iso bul ve KDE masaüstünü uygulamasız sadece temaları ile birlikte kur. O zaman KDE baya hafifler çünkü kendisiyle birlikte gelen çok fazla uygulama var.
Kurulum sırasında ekran kartı ile sorun yaşayabilirsin. Base kurulum için Wiki okuyup video izlemen gerekebilir.
Kubuntudan kursam base olmayan bir şekilde ekran kartı sorunu yaşayabilir miyim? Oyunları severim oyun oynamak gibi bir hedefim de var linuxda o yüzden en doru dağıtımı arıyorum mint ve ubuntuyu sanal makineden aynı şartlar altından test ettim mint 718 mib yerken rami kubuntu 1139 mib yiyordu benim ram sıkıntım yok tek sorunum nvidia kartı kullanmam. Benim için gereksiz olan uygulamaları kolay bir şekilde silmem mümkün mü?
Evet gereksiz olan uygulamaları terminal üzerinden silebilirsin.
Mint’te KDE yok sanırım ama sonradan kurabilirsiniz herhalde. En doğru dağıtım diye bir şey yok. Beğendiğinizi kurun.
Sağ olun hocam. sanırım Endavour OS’i tercih edeceğim.