İsim değiştirmeye neden sıcak bakılmıyor?

Merhaba efendim nasılsınız?
Öncelikle kafama çok takılan bir soru var Yusuf gibi
özgürlük bağımlısı bir insanın kendi forumunda kullanıcıların bazı hakları konusunda özgür olmasını neden engelliyor?
500.000 üyelik bir forum bile 6 ayda 1 kullanıcı adı değişimine izin veriyor.
En azından BTT 1 yılda isim değişikliğine izin verebilmeli.
Şahsen ben ismimin kullanıcı adı olmasını istemiyorum açarken değişiktirilir diye düşünmüştüm.
Özellikle isim soyisim aratınca BTT profilimin çıkması benim için mahremiyet konusunda eksik kalıyor.
Anlayışınız için teşekkürler.
@yusufipek

Kullanıcı adı değiştirememe şu an kullandığımız Discourse yazılımı ile olan teknik bir sınırlama diye biliyorum. Evet internet Discourse kullanan sitelerde kullanıcıların “neden kullanıcı adı değiştiremiyorum” ile dolu

Düzenleme: Ben konuyu isim yerine kullanıcı adı olarak anlamışım.

bunu okuyunca ama şu an, konu anladığım kadarıyla kullanıcı adları ile alakalı değil

Yeey 2.Düzenleme: Bana soracak olursanız teknik olarak gerekecek uğraş yeterli ki bu sunucunun veri tabanı büyüdükçe, farklı kullanıcıları etiketleyen metinler artıkça hatta o metini alıntılayan bir metine bir bağlantı gibi durumlar illa olacak (veya ekran görtünüleri) uğraş dur yani ama gene de “değişebiliyormuş”.

1 Like

Şimdi özgürlüğün bir tanımını yapmak lazım. Özgürlük ne demek?

Özgürlük , hürriyet ya da erkinlik, birinin engellenmeden ya da sınırlandırılmadan istediğini seçebilmesi, yapabilmesi ve hareket edebilmesi durumudur.

Kullanıcı adını değiştirmen demek, tüm postlarının adını değiştirmesi, sana atıfta bulunulduysa onların da değişmesi, kararsızlaşması gibi birçok kelebek etkisine neden oluyor bu da serverı yavaşlatıyor. Peki diğer kullanıcılarımızın özgürlüğünü kısıtlamış ve yavaşlatmış olmuyor muyuz?

Bu BTT suçu değil maalesef, sen kendi isteğin ve iradenle adını yazmak istedin. İstersen seni anonimleştirebiliriz. Anonimleştirmek ile de bitmiyor, postlarında ismin geçiyorsa, github linkinde adın geçiyorsa buna tek tek müdahale edemeyiz.

Mesela ben de böyle bir geri bildirimde bulunmuştum. Olay sadece kullanıcı adı değişmesiyle bitmiyor maalesef.

2 Likes

her kullanıcının özel bir id si olmalı kullanıcı etiketi geçen yerde id ye göre kullanıcı adının veri tabanından çekilmesi en mantıklı olan

2 Likes

Discourse platformu açık kaynaklı olduğundan öneri veya tavsiyeniz varsa.

https://github.com/discourse/discourse

Discourse yazılımını geliştiren topluluğa iletebilirsiniz hatta isterseniz projeyi çatallayarak istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

Bilmiyorum onca forum buna izin verirken hız unsurunu düşünmüyor mu?
Kendi postlarımı kontrol edip size anonim isteği göndereyim.

1 Like

Kullanıcı adını değiştirmeye izin veren forumlarda bile kusursuz bir geçiş olmuyor. Arama motorlarında eski kullanıcı adları görünmeye devam edebiliyor. Forumlar yapısı gereği böyle ne yazık ki.

1 Like

Tamamdır hocam konularına bayrak attım silinsin diye şimdi anonimleştirebilrisiniz.
Ama sanırım @wise yetkili.

@omerkurt hocam bilmiyorum böyle birşey varmı ama her kullanıcının bir özel id’si olsa birini etiketlediğimizde o id’ye refere etmiş olsak böylece kullanıcı adlarına olan bağımlılığımız azalbilir emin değilim

1 Like