Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır açık kaynak ve özgür yazılımları araştırıyorum. Bu araştırmalarım sonucunda özellikle AlterniveTo web sitesinde karşıma çıkan Infomaniak ve Fossify yazılımlarıyla karşılaştım. Özellikle Infomaniak yazılımları dikkatimi çekti. Infomaniak, Kdrive ile 15 GB alan veriyor aynı zamanda mail programları da var. Acaba Google için iyi bir alternatif olabilir mi bilemiyorum. Bu yazılımları kullanan var mı?
Hocam Proton önerecektim ama Proton’un ücretsiz mailini kullanacağıma geçici mail kullanırım. O kadar saçma kuralları var; mesela maksimum 150 mesaj gönderme ve 1 GB alan sınırı gibi. Bende 6 dolarlık VPN tarifesi mi denir, öyle bir şey vardı; onda mail de vermişlerdi kısa süreli. Şu an benim aldığımın benzeri yok ama bütün servislerin deneme sürümü mevcut.
Proton’un VPN’ini, mail’ini, drive’ını kullandım. Türk lirası bandından alışveriş muhabbeti gelse daha iyi olabilirdi. Bir ara mail atacaktım, aklıma “Türkçe bilen çıkmaz” fikri geldi ve haklıymışım.
Biliyorum, lakin birisine günde 150 mesaj gönderme özelliği olan bir e-postaya sırf gizlilik odaklı diye uğraşmam. Ben premiumu alalı çok oldu ama ücretsiz planını kullanmam. Dediğim gibi, geçici ve Google’ın Gmail’ini kullanırım. Benim görüşüm bu.
Bir ara biri bana şöyle demişti: Bir şirket ücretsiz planda servis veriyorsa iki sebebi vardır; ya arkada bir iş dönüyor ya da pasif gelir elde ediyor diye.
The Proton free plan provides up to 5 GB of Drive Storage and up to 1 GB of Mail storage.
Hem proton a baktım hemde tuta ya baktım. Biraz maliyetli geldi. Şuan iş arıyorum. Eğer bulabilirsem belki alınabilir. Ama yinede tr şartlarına göre yine maliyetli gözüküyor.
Ücretsiz kullanımda ikisi de 1GB alan veriyor.
Maalesef öyle hocam, mail sunucusu kurun dicem ama makineyi ayarlamak zor, telefona da dahil oluyor ve çok uğraştırıyor insanı Raspberry Pi’de. Yani gereksiz pahalı geliyor bana.