Arkadaşlar bu zamana kadar sürekli Linux kullandım Mac ekosistemine hakim değilim iMac 2006 cihaza sahibim Tiger 10.4.11 sürümünü update edip Leopard 10.5 yapmak istiyorum nasıl yaparım?
Merhaba, MacOS’un eskiden bazı sürümleri ücretli idi. Acaba bahsettiğiniz sürüm de o ücret verilip yükseltilen sürümlerden mi yoksa normal bir sürüm mü?
Hocam eski bir sürüm ve ücretsiz.
En son sürüm bu mu emin değilim ama şöyle bir link buldum. Diğer sürümler gibi Appstore ile inmiyor galiba.
https://support.apple.com/kb/DL35?viewlocale=en_US&locale=en_US
Eğer oradaki link ile olmaz ise (belki destekler) şöyle bir Github projesi mevcut. Güncel sürümleri direk indirebiliyorsunuz ama o kadar eski bir sürüm için destekleri var mı emin değilim.
https://github.com/corpnewt/gibMacOS
Bu arada sıfırdan mı kurulum yapacaksınız yoksa yükseltme şeklinde mi düşünüyorsunuz? Snow Leopard 10.6 desteklemiyor mu?
Hocam şöyle 10.7.5 destekliyor aklımda şu var normalde direkt olarak PKG paketinden setup yapar gibi kurabiliyorsunuz ve gerçekten kolay oluyor fakat benim MacOS sürümüm 10.4.11 olduğu için PKG paketini kuramıyorum 10.5.0 olması gerekiyor en az direkt olarak 1.4.11 sürümünü PKG ile yada farklı bir şekilde sıfırdan kurup 10.5.0 yada farklı bir 10.5.X sürümüne geçtikten sonra 10.7.5 sürümüne PKG ile kolay bir şekilde güncelleyebileceğim. Bu nedenle 10.5.X geçirmeye çalışıyorum sistemi fakat bulamıyorum nasıl geçireceğimi bir türlü.
Hımm şimdi anladım neden bu sürümü istediğinizi. O zaman size kolaylıklar diliyorum.
Eğer diğer linklerde bir sorun olursa son ihtimal archive[.]org özelinde de sürüm araması yapabilirsiniz.
Bir sorun yaşarsanız da her zaman için buradayız
Hocam alttaki linkteki DMG file direkt ISO yazdırır gibi yazdırıp alt ile disk seçim menüsünden boot edeceğim diski herhalde dimi?
ISO yazdırmaktan tek farkı işiniz bitene kadar USB diskin kalan içeriğini kullanamayacaksınız. Ama evet rufus veya belena etcher ile diğer OS’ları yazdırmakla aynı mantık.
Son ihtimal bunu kullanın deme sebebim genelde buradan indirme yavaş oluyor. O nedenle öyle dedim bu arada.
Hocam dün burdan Update indirirken kafayı yemişdim zaten internet neden bu kadar yavaş diye file server ile ilgiliymiş demekki.
Hocam dün bunu boot imajı sandım aşşağıdaki linki bundan boot etmeye çalıştım disk gözükmedi tabikide yanılmıyorsam bu kurulum değil update o yüzden boot etmedi herhalde?
Bu sadece update. Bununla sıfırdan kurulum yapılmaz. Mevcut sistemi yükseltmek için işe yarar sadece diye düşünüyorum.
Bende hocam ama diğer linkten eminiz herhalde eziyet çeksemde 800KB ile indirmek zorundayım.
Madem sıfırdan kurulum yapacağız ve disk image’ı kullanacağız isterseniz direk 10.7.5’i indirin aynı yerden Bu link bir tık daha hızlı iniyor gibi hatta. 1-1,5 mb/sn yi gördü benim PC’de.
Birbirlerini etklimeyecek ise hatta ikisini de aynı anda indirebilirsiniz. Sonuçta bekleyeceksiniz inene kadar. Aynı anda 2 tane indirse de hızları yavaşlamaz umarım.
Hocam 10.5 sürümünün 6.5GB olup 10.7.5 sürümünün 4.8GB olması biraz kafa karıştırıcı değilmi?
Biri DMG biri ISO