Forumun İlk Büyük Güncellemesi
Dostlar forum herkese açılalı 2 ay 2 gün oldu ve bu süreç içerisinde 974 konu açıldı, 10.5 bin gönderi oluşturuldu, 287 teknik konu cevaplandı ve 742 üyemiz oldu.
Öncelikle herkese katkıları için teşekkür ederiz.
Moderatörlerimiz @kn0, @wise’a katkıları için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Ve tabii ki forumu son üç ayda en fazla aktif tutan @Metin, @twoxa, @dengesizkokarca ve @kutay’a ek olarak teşekkür etmek istiyorum.
Bütün bunları kutlamak adına foruma eklemeler yapmak istedik.
Kim Çevirmiçi
Artık forumu kullandığınız esnada kimin çevrimiçi olup olamadığını görebileceksiniz!
Doğum Günü ve Katılma günü
Doğum gününüzü girdiğiniz takdirde diğer insanlar doğum gününüzü görebilecek. Ek olarak bu foruma katılma yıl dönümünüz geldiğinde kenarda kek gözükecek.
İmza
Forumlarda klasik imza olayı vardır biliyorsunuz. Daha önceden de istek gelmişti. Artık gönderinizin altına GIF veya normal resim ekleyebileceksiniz.
Reklam
btt.community adresinde kayıtlı olmayan kullanıcılar ve TL1 olan kullanıcılar reklam görecekler. TL2 olmak kolay bir şey ve zaten bu konuda şikayetçiyseniz forumda takılmıyorsunuz demektir. Forumda bir süredir olan kimseyi etkilemeyecek yani. Kaldı ki dilerseniz reklam engelleyici kullanabilirsiniz sorun yok.
Forumu tek sefer veya çok az bilgi almak için kullanan kişiler görecek yani. Bu da belki forumun masraflarını çıkartabilir. Bilmiyorum göreceğiz. (Henüz tam olarak aktif değil ilerleyen gün ve saatlerde aktif olacak.)
Edit 14.09.2024: Reklam eklentisi kaldırıldı.
ActivityPub
Btt.community artık dağıtık ağda olacak. Yani Mastodon veya benzeri bir platform kullanıyorsanız artık gönderileriniz oraya da gidecek ve evet gönderiniz silinirse oradan da siliniyor merak etmeyin.
Şimdilik sadece Linux kategorisinde test edeceğiz.
GIF
Artık mesajınıza GIF ekleyebileceksiniz.
Son söz
Tabii ki bu eklentiler forumu kullanma konusunda genel bir sıkıntı çıkarırsa kaldıradabiliriz. Şimdilik test edelim hep beraber. Konu hakkındaki düşünceleriniz her zaman bu gönderide veya Geri Bildirim kanalında belirtebileceğinizi unutmayın!
Herkese tekrar teşekkürler ve iyi forumlar!