Hyprland kurulum scripti

Merhaba arkadaşlar arch linux kurulumum sonrasında hyprland için gerekli olan paketleri , kullandığım uygulamaları ve varsa config dosyalarımı aktifleştiren kendimce bir script yazdım. Düşünceleriniz eksik bulduğunuz hatalı yerler varsa önerilerinizi dinlemek isterim. Github linkini bırakıyorum.

Son düzenleyen: @Gokturk 2024-11-14T14:07:33Z

3 Likes

Foruma hoş geldiniz. Depo içine README.md dosyası açıp scriptin ne yaptığını ve nasıl çalıştırılacağını anlatabilirsiniz :slight_smile:

2 Likes

Haklısınız , kendi işimi görsün diye yaptığımdan bir açıklama gereği duymamıştım. Belirttiğiniz için teşekkür ederim :slight_smile:

Sizden ricam ne kadar ram,cpu harcadığını masaüstünüzün görünümünü hem buraya hemde github eklerseniz yazınıza bakan bunu indirip neye kavuşacağını görmüş olur.Şuan önermem için kurmam lazım ama görseli görsek nelerde olsa güzel olurdu diye fikir belirtebiliriz.

Biraz daha detaylandırılabilir. Mesela:

Hangi arka plan servisi kullanılsın? (1. Hyprpaper 2. Swww)
>

gibi sorular da eklenebilir scripte.

Kurdum böyle hata var bende

Warning: You're using an autogenerated config! (config file: /home/orhan.com/ignypr.nyprian.com)
SUPER Q-kitty (if it doesn't launch, make sure it's installed or choose a different terminal in the config)
SUPER+M-> exit Hypriand

yazı yazıyorum 10 sn sonra geliyor.Çalışmayacak ama yinede bir heves işte.

@ORHAN_A Hocam cfg klasörünüde clone’ladınız mı ?

Evet daha kullanıcı dostu olması açısından mantıklı. Keşke github linkini atmadan önce biraz çeki düzen verseydim önceden işimi görsün diye yazdığım bi scriptti :slight_smile: . Scripti moduler olarak tasarladım yani extra olarak bir menü ile paketleri isteğe bağlı düzenleyen bir cli yazılabilir. Yorum için teşekkürler :heart:

Komple klonladım ve setup çalıştırdım

error: rustup could not choose a version of rustc to run, because one wasn't specified explicitly, and no default is configured.
help: run 'rustup default stable' to download the latest stable release of Rust and set it as your default toolchain.
error: rustup could not choose a version of cargo to run, because one wasn't specified explicitly, and no default is configured.
help: run 'rustup default stable' to download the latest stable release of Rust and set it as your default toolchain.
==> HATA: prepare() içinde bir hata oluştu.
    Çıkılıyor...

En sonda da

==> HATA: Aborted by user! Exiting...
Config file not found, skipping.

yazdı

Son olarak githup açıklama kısmı ve görünüş böyle olursa sıkıntı çıkmaz zannedersem ben sorun hiç yaşamadım bu dotfilesten buda bspwm için
incelemeniz için site linkini bırakıyorum.

1 Like

Merhaba, Ellerinize sağlık

gördüğüm bazı eksiklikler mevcut

Öncelikle bu dosya eski ve bu yüzden hyprland varsayılan ekli gelen düzeltmeler bulunmamakta. İsterseniz buradan hyprland.config commitlerine bakabilirsiniz :slightly_smiling_face:

Mesela config dosyanızda Xwayland için ruleslar ve shadow için ruleslar mevcut değil ve bu’da soruna sebeb olabilir.

Öbür şey ise bash scriptinizde hata için herhangi bir çıktı vermediğini fark ettim. Bu kuran kullanıcının kafasını karıştırabilir.

Hyprland, scriptinde bazı şeyler mevcut değil. Mesela önemli olan değişkenler yok. Bunları hyprland wikisinden bakabilirsiniz.

Ayrıyaten Wayland için bazı değişkenlerin ayarlanması gerekir. Bunuda Arch wikiden bakabilirsiniz :

https://wiki.archlinux.org/title/Wayland

Bunun dışında mylinuxforwork gibi hazır dotsfiles’lardan bunları toplu olarakda alabilirsiniz.

Nvida için değişken ayarlamaları bence config ile olmamalı. Sonuçta Nvidia kullanmayanlarda var. İsterseniz bir source ile bir atama yapın ve farklı bir dosyaya kvm, nvidia ve default olarak üç ayrı dosya oluşturun. Sonra sistemin nvidia kullanıp kuşlanmadığını lspci gibi komutlar ile öğrenip ona göre dosyaları yükletmeyi sağlayabilirsiniz basit if-else ile.

Diğeri ise bunun için bir Readme Hazırlarsanız kullanıcılarda sisteminizi görebilir ve yeni başlayıp bilmeyen kullanıcılarda giriş yapabilirler :slightly_smiling_face:

2 Likes

Geri bildirim için teşekkür ederim. Sırf kendim için hazırladığımdan dolayı açıkçası çok dikkat etmedim. Yani merdiven altı hazırladığım scripti böyle paylaşmam benim hatam. Dediğiniz hususlara dikkat ederim.Teşekkürler :slight_smile:

2 Likes

Selamlar hocam eski bilgisayarda bir türlü düzgün çalışmayan hyprland yeni sistemle harika çalışıyor cachyOs hyprland yüklemesini yaptım şimdi waybar yani üst panel kısmını editlemek istiyorum.
Size atacağım linki sitede hyprland eklentiler nasıl yüklerim konusundan ulaştım ve bir türlü nasıl yapacağımı algılayamadığım için sorma gereği duydum hyprland ile alakalı olduğu için yeni konu açma yerine burda sormak istedim gereksiz konu kirliliği olmaması adına umarım uygun görürsünüz.
Hocam sorum şu bu verdiğim linkte cava eklentisini nasıl ekliyor ?
Sistemde cava yüklü bunu anlarsam artık diğerlerinide ve editlemeninde mantığını kavrarım diye düşünüyorum cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
sorunun linki için tıklatınız.