Bilgisayarıma Archinstall ile hyprland kurdum. Yavaş yavaş çözmeye başladım.
1.nmtui ile wifi işini hallettim bluetoothctl ile terminalden cihazlara bağlanıyorum ama bazen bulamıyorum bunun iyi bir alternatifi var mı nmtui gibi ?
2.Bazı uygulamalar görüntü olarak net gözükmüyor örneğin vscode ve youtube-music uygulaması. x11 ile alakalı olabilir gibi geliyor sanki uygulamaların keskinlikleri çok aşırı arttırılmış gibi net görünmüyor içerik.
Hyprconfigden fare ayarlarını ayarlayabiliyorum ama touchpad bir türlü ayarlanmıyor inanılmaz yavaş.
Wofi drum launcher içinde geldi ama bunun temalarını değiştiremiyorum theme selector uygulaması ile seçiyorum bir tema alt+a yapıyorum kaydetmiyor neden olabilir
5.Archinstall KDE İle kurulum yaptı kde hiç kullanmadım gnome arayüzüne daha çok hakimim. Bir fark olur mu hyprland için ve gnome’a döndürebilir miyim ?
Dual boot olarak kullanıyorum şimdilik bilgisayarın biosu açılmamaya başladı acer nitro 5. (daha önce de olmuştu düzelttim ama nasıl hatırlamıyorum.)
Ekstra olarak önerebileceğiniz neler var başka göze hitap eden yada kullanışlılığı arttıran tavsiyelerinizi bekliyorum. Hyprlandi henüz kullanmaya yeni başladım o yüzden her türlü öneriye açığım. Hepinize teşekkürler.
4- Rofi-wayland deneyebilirsin.
5- İstediğin zaman kde kaldırıp gnome da kurabilrsin.
6- Bios u başlatmak için kullandığın “F” tuşunu Fn tuşu ile birlikte kullanmayı deneyebilirsin. Toshiba eski bir laptopumda varsayılan olarak “F” tuşları Fn tuşuna dönüşmüştü benim de bir kere. Aklıma o geldi.
Bunun için configde belli ayarları yapılması gerekiyor. Ayrıyaten laptop ve Nvidia için ekstra ayarkar yapılması gerekiyor. Şuan müsait olmadığım için ve evde olmadığım için onları size atamayacağım. Lakin ML4W Hyprdots içerisinde bunların hepsi mevcuttur balabilirsiniz. Yusuf ipek’in configindede sistemi hızlandıran belli ayarlar vardır
Touchpad içinse tabiikide comfigde mevcuttur. Klavyenizi ayarladığınız yerde görebilirsiniz. Aşağıda verdiğim kısım hyprland’in orfinal configin sayfası :
Değişiliğin uygulanması için sisteminizi yenidwn vaşlatın :
sudo reboot
Wofi kullanmadığım için bilmiyorum lakin Rofi’nin Wayland forkşarını öneririm
Kde veya gnome arasında oturum geçişi yapmayın, hyprland configi bozar. Sisteminizi yeniden başlattıktan sonra kde, hyprland arasında geçiş yapabilirsiniz
İsterseniz Kde kaldırıp gnome’a geçebilirsiniz
Maalesef hiç dualboot kullanmadığım için bu konu hakkında bilgim yok.
Temalarda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Buradan faydalanabilirsiniz :
Device kısmında aygıtlarını ayarladıktan sonra yeniden sistemin başlaması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Daha doğrusu aygıtın çıkarılıp tekrar bağlanması gerekiyor
Anladım. Daha önceden ben laptobumda ayar yaparken, touchpad’ime yaptığım ayarlar uygulanmıyordu. Hyprland’in issues kısmında cihazın yeniden bağlanması yeniden başlatmamı söylemişlerdi. Sizin dediğiniz gibi olabilir. Bazı sistemler için gerekiyor olabilir.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim bütün problemlerim çözüldü. Ama bir şey fark ettim bazı uygulamaların gui arayüzüne giremiyorum. Örnek olarak timeshift ve gparted. Canno open display:1 hatası veriyor.
Lakin,
xhost +local:
sudo gparted bu ve pkexec gparted bu tarz komutları terminalden çalıştırınca gui arayüzleri geliyor bu neden olablir ?