Hyprland ekran kaydı alamıyorum

Hyprland’de hiçbir ekran kaydedici ile ekran kaydedemiyorum. Aynı şekilde Vesktop’ta da ekran paylaşımı yapamıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: @twoxa 2024-11-09T18:39:11Z

1 Like

Merhaba, xdg-desktop-portal-hyprland ve xdg-desktop-portal-gtk yüklü’mü :slightly_smiling_face:

Birde qt5 ve qt6 uygulamalarını çalıştırabilmek için qt5-wayland ve qt6-wayland paketinin yüklü olması lazım.

Fedorada nasıl yüklendiğini bilmiyorum maalesef.

Evet hepsi yüklü hocam. Genelde şöyle oluyor; sistem açıldıktan sonra OBS’yi başlatıyorum ilk kareyi alıyor ama ondan sonraki saniyeler ya o karede takılmış oluyor ya da siyah oluyor. Aynısı Discord (Vesktop) için de geçerli.

1 Like

İlk kez karşılaştığım bir durum. İmternetten baktığım kadarıyla bir çözüm buldum :

Öncelikle pipewire-devel sürümünü yükleyin ( pipewire biliyorum lakin pipewire-devel ilk kez duyuyorum :slightly_smiling_face: ) :

sudo dnf install pipewire-devel

Not : Qt6-wayland yüklü olmalı

Sonra desktop portalları hyprland configine şu değerleri girerek başlat :

exec-once = /usr/libexec/xdg-desktop-portal-hyprland &
exec-once = /usr/libexec/xdg-desktop-portal &

Sonra sitemini yeniden başlat :

sudo reboot

Muhtemelen düzelmesi lazım :slightly_smiling_face:

1 Like

Maalesef düzelmedi hocam.

1 Like

Ekran görüntüsü hiçbir şekildemi alamıyorsunuz?

Tarayıcınızdan şu siteye girip web üzerinden birde örnek olarak ekran kaydetmeyi deneyebilirmisiniz :

Bu site OBS Studio indirmediğim ve sistemimi ilk kurduğum zamanlar ekran kaydetmemi sağlayan sevdiğim bir site, maalesef japonca ama WEB diye İngilizve yazılmış. Eğer firefox kullanıyorsanız TWP veya Chrome/Electron tabanlı birşeyse onlarda zaten varsayılan olarak gelen translate eklentisi ile tüekçe yapabilirsiniz. Bir ekran kaydetmeyi test edermisiniz?

Ekran görüntüsünü bazı toollar ile alabiliyorum. Flameshot, Grimblast ve Hyprshot denedim, aralarından sadece Flamashot’da ss alamadım.

Siteyi denedim ve siyah ekran gösterdi onda da

Sanırım sorunun nedenini anladım, xdg-desktop-portal-kde’yi silmem lazımmış. Fakat silemiyorum:

sudo dnf remove xdg-desktop-portal-kde
Hata: 
 Sorun: İşlem, aşağıdaki korumalı paketlerin kaldırılmasına neden olur: plasma-desktop
(kurulamayan paketleri atlamak için '--skip-broken' eklemeyi deneyin)

Çok çok uzun süre sonra çözümünü buldum, belki işine yarayan olur diye paylaşıyorum.
Öncelikle, OBS Studio’nun yanına bir de wlrobs paketini kurdum

yay -S wlrobs

ardından OBS Studio içerisinden kaynak olarak Wayland output (dmabuf) seçin ve önizlemeyi kapatın

Şimdi ekran kaydı aldığınızda hiçbir sorun yaşamamanız lazım.

1 Like