Hyprland da şu şeyleri nasıl yaparım?

Temmuz’ dan beri uğraşıp sonunda Hyprland nedir, nasıl çalışır anladım ama bazı şeyleri hala yapamıyorum mesela;

1-)Yusuf İpek’ in waybar ını yapamıyorum config dosyası vs. aynı ama kenar yumuşatma vs. yok.

2-) 2 tane pencereyi yan yana düzenleyemiyorum mesela hem konsol hemde firefox açık kalsın firefox u büyütüp konsol u küçültemiyorum.

3-)Bir uygulamayı arkaplan a alamıyorum.

4-) Rofi beyaz tema da çalışıyor ve uygulamalar gözükmüyor.

Youtube dan google den araşıtrma yapmadım ama hiç bir şey anlamadım umarın yardımcı olursunuz.

bende SUPER, P, togglefloatin bindi var. super ve p bastığım zaman pencere togglefloatin moduna geçiyor. istediğim gibi şekillendirebiliyorum. bunun için super’e basılı tutarken mouse ile sürüklemem yetiyor. (sağ click boyut ayarlama, sol click yer değiştirme)

SUPER, F, fullscreen ile bir pencereyi fullscreen yaptığım zaman diğr pencereler arka plana geçiyor. pencereler arası geçişi cyclenext ile yapıyorum (bind = ,Shift_R, cyclenext bende sağ shift tuşuna ayarlı)

rofi config dosyasındaki ayarları değiştir. örnek olarak benim rofi temama bakabilirsin; dotfiles/rofi/rofi/config.rasi at main · ArpedoX/dotfiles · GitHub

Çok sağolun peki ya waybar ı nasıl yapacağım?

anlamadım waybar nasıl yaparım ne demek? ilk sorudan bahsediyorsan onu da anlamamıştım kenar yumuşatma ne demek

Anlayacağınız Yusuf İpek’ in waybar ını yapmak istiyorum nasıl yapacağım?

ben ne yapmak istediğini bir türlü anlayamadım ki

bu yusuf ipeğin waybar dosyası. waybar dosyanı bu şekilde değiştir

Sag tik ile halledebilirsin.

Onun icin ek ayar gerekli. (bkz. scratchpad)

bkz. rofi-theme-selector

1 Like