Hosting Dünyam Domain ID bulunamadı hatası

Merhaba Emailwiz ile kendi mail sunucumu kurdum. Her şey bitti fakat rDns kaydı yaparken Hosting Dünyam’da domain ID bulunamadı hatası alıyorum bunun çözümü nedir?
NOT: domaini metunic.com.tr den satın aldım cloudflare’a ekledim

Son düzenleyen: @yakazan 2024-11-23T18:04:28Z

Cloudflare üzerinden Hosting Dünyam üzerinden aldığınız sunucuya alan adınıza bağladınız mı?

merhaba domain kurulum esnasında emailwiz’in bize verdiği kayıtlar dışında domain’i eklerken yaptıklarım

Type Name Content Proxy Status
A mail vps-ip-adresi
A example.com vps-ip-adresi
CNAME www example.com

olarak yaptım. Eğer yanlış bir şey yaptıysam rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Bu arada proxy status’un hepsi kapalı

Name kısmını @ şeklinde mi yaptınız yoksa example.com şeklinde mi? Çünkü oraya @ koymanız lazım.

dediğinizi yaptım @ koydum tekrardan domain adına dönüştürüyor. Fakat değişmedi hala aynı hatayı veriyor

Siz Hosting Dünyam üzerinden mi rDns kaydını yapmaya çalışıyorsunuz bu arada? Eğer böyleyse temel sorun bu olabilir, alan adınızın DNS kontrolünü Hosting Dünyam yapamaz çünkü bildiğim kadarıyla. Büyük ihtimalle bu yüzden Domain ID bulunamadı diyor. İlgili işlemi Cloudflare üzerinden yapmanız gerekiyor büyük ihtimalle.

Nasıl yani reverse DNS (RDNS) kaydı sağlayıcı tarafından yapılmaz mı?

Düzenleme

Hosting Dünyam destek talebinde bulundum sağolsun yardım ettiler. Yarın tekrar denemem gerektiğin yardımcı olunacağını söylediler. Yarın tekrar deneyeceğim. yanıtınız ve yardımınız içni teşekkür ederim

Daha önce e-posta sunucusu açmadım ondan bilmiyorum ancak bildiğim kadarıyla DNS kaydını, alan alan barındırdığın yer yada yetki verdiğin yer (isim sunucuları aracılığıyla) yapabilir, rDNS belki böyle bir şey değildir emin değilim. Eğer Hosting Dünyam panelinde böyle bir sorun yaşıyorsanız destek ekibine iletebilirsiniz belki sistemsel bir problem mevcuttur

1 Like

DNS kaydını (bu olay özelinde) Cloudflare düzenler. Fakat rDNS adı kafa karıştırmasın bu aslında tersine bir kayıttır. Yani DNS alan adından nasıl sizin IP adresinizi döndürüyor ise (hosting firmanız da) bu kayıt eklenerek tam tersi de mümkün kılınır. Bu da IP adresinizin sizin alan adınızı çözmesi anlamına geliyor. Böylece iki yönden de doğrulama yapılmış oluyor. Yani:

1. IP–>Alan Adını dönüyor
  2. Alan Adı —> IP’yi dönüyor.

Sonuç olarak bu ayarı sizin olayınızda Hosting Dünyam’ın arayüzünden yapacaksınız. Yusuf’da bu ayarı videoda o şekilde yapıyordu.

2 Likes