HDD erişim hatası "wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1"

" An error occurred while accessing ‘240 SSD’, the system responded: The requested operation has failed: Error mounting /dev/sdb1 at /run/media/ugur/240 SSD: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1, missing codepage or helper program, or other error " sıklıkla bu hatayı alıyorum HDD sürekli takılı olsa bile bu uyarıyı veriyor. GParted ile içindekileri bazen kurtarabiliyorum. Neden linux sürekli HDD’yi bozuyor?

SSD’nizin dosya sistemi nedir? Aşağıdaki komutla öğrenebiliriz.

sudo fdisk -l /dev/sdb

wrong fs type, bad option, bad superblock on şeklinde aratma yaparsanız bu konu forumda 4-5 kere açılmıştı. Bir kısmında ben bir kısmında @nxjoseph aynı şeyi önermişti. -v parametresi ile bağlayınca genelde çözülüyor. Paket olarak da ntfs-3g paketi eksik ise onu yüklemeniz iyi olacaktır.

1 Like

Ntfs dosya sistemi 2 3 gün önce yeniden ayarlamıştım

O zaman @wise’ın da dediği gibi ntfs-3g paketini yükleyip tekrar bağlamayı deneyin.

sudo apt install ntfs-3g

Eğer bu paket zaten yüklüyse, aşağıdaki komut ile bu diski sisteme bağlamayı deneyin.

sudo mount -v /dev/sdb1 /mnt

Diskin içinde önemli verileriniz var mı? sudo ntfsfix /dev/sdb1 ile dosya sistemini tamir etmeyi deneyebilirsiniz.

Olmadı. Yedeğim var proplem değil ama sürekli bu şekilde oluyor.

yazılan adımları takip ettim olmadı tekrar sisteme format attım 1 2 gün sorun olmadı şuan yine aynı hatayı veriyor. archtan kaynaklı mı yada sistem veya ssd okuyucudan kaynaklı mı sorun? çözemezsem archtan vaz geçeceğim

sudo mount -v /dev/sdb2 /mnt yukarıdaki aşamalardan sonra bu komut ile bağladım teşekkürler

aynı hatayı bende yaşıyom ama sizin yazdıklarınızdan hiç anlamıyom daha basit bir şekilde anlatırmısınız?