Hdd %100 çalışıp veri okumada sıkıntı yaşıyorum

merhaba bende Z5K500-500 HDD var bunu HDD kutusu vasıtasıyla laptopa bağladım lakin sistemi ilk başta aşırı yavaşlattı sonra kendini biraz topladı bende bilgisayarım uygulamasını kullanarak erişmeye çalıştım bilgisayarım uygulaması tam yüklendiğinde ekran tamamen siyahtı ve sadece görev yöneticisi açıktı ( o önceden de açıktı lakin erişim sağlayıp sisteme bakabiliyordum) sonra ne olacağını merak ettiğimden HDD kutusunu çıkardım masaüstü anında açıldı ve şu an sorunun ne olduğunu bilmiyorum HDD demi yoksa HDD kutusunda mı?
Birde şunu belirtmeliyim bu diskte Windows 8.1 olması gerek bu sıkıntı yaratıyor olabilir mi?
Benim için önemini belirtmeliyim içinde manevi değeri olan fotoğraflar var.
Ha bu arada tepki süresi en az 3 saniye(s) arayla veri alıyor ve bunlar çok az veriler birkaç KB büyüklüğünde veriler sizce ne yapmalıyım?

Mazur görün acaba birkaç soru sorabilirmiyim. Öncelikle HDD diskinizdemi Windows yüklü yoksa laptobunuzdaki ana disktemi ?

Birde laptobunuza kasa ile HDD bağlamadan önce var olan ana disk SSD’mi yoksa HDD’mi ?

Birde sistem bilgilerinizi verebilirmisiniz, eğer öyle yaparsanız daha spesifik yardımcı olabiliriz :slightly_smiling_face:

1 Like

Estağfurullah tabiki de
HDD de Windows 8 veya 8.1 SSD diskimde ise Windows 10 kurulu
Var olan ana disk bir SSD
Acer Aspire 3 A315-54K laptop
İ3 7020U APU işlemci
128 GB SSD
8 GB paylaşımlı ram
Bilgisayara taktığımda herhangi bir veri alamadım ama sürücüsü en son 2006 da güncellenmiş ve sistemdeki güncel sürücüyü kuramıyorum hata veriyor

1 Like