Hard diske kurulan Linux yavaş çalışıyor

Konudada belirtiğim üzere harddiske linux kurdum nedense yavaş oldu yardımcı olabilir misiniz ?

1 Like

Lütfen sistem bilgilerini girebilirmisin mesela 4 gb ram 250 ssd yada hdd ( hard disk ) , Intel i5 vb. gibi gibi…

Birde Hard Diskin de daha öncede Windows kurulumuydu, eğer kurulu değilse hangi işletim sistemini kurdun ve windowsun yanında kullanmak içinmi kurdun ?

Hard Diski Daha önce ne için kullanıyordun?

Bu soruları cevaplarsan daha spesifik olarak yardımcı olabiliriz :slight_smile:

1 Like

Sistem Bilgilerim: 6 gb ram 120 gb ssd amd radeon hd a4 6300 işlemci - amd radeon hd 8370d grafik - asus a68hm-k anakart
daha önce ne için kullanıldığını bilmiyorum biçimlendirdim linux kurmaya çalıştım bir şekilde boot menuden d ye girince linux açılıyor windowsun yanı sıra linuxu denemek için kurdum

1 Like

Peki hangi işletim sistemini kurdun?

Ubuntu, Linux Mint yada başka bir şey?

linux minti kurdum ama windowsdan yavaş gerçekten

1 Like

Peki Hard Disk’i ne için kullanıyordun ve Hard Diskin kaç yıllık, ve linux Minti nasıl kurdun?

Bu sorun genelde Hard Diskin eskimesinden kaynaklanır yani Hard Diskine Windows’da kursan sonuç aynı olur. Yada hatalı kurulum yapmış olabilirsin

usbyle rufusladım isoyu ondan sonra boot menuden girdim harddiski seçtim kurdum

İso için sha kontrolü yapıldı mı? Rufus’ta dd modu seçildi mi?

1 Like

kontrol yapmadım direk krudum rufusdada direk aynı seçenekleriyle beraber yazdırdım

eğer harddiske bağlıysa ssdye kurabilirim

Kurmak için Balena Etcher kullan ve İlk Önce kuracağın diski ve Bootable yapacağın Flash belleği MiniTool Partition Wizard Free version ile FAT32 olarak biçimlendir ve diskini MBR yerine GPT yap. Hatta beş on dakika beklersen sana video olarak atabilirim istersen

3 Likes

Video atar mısın bekledim ama atmadın

1 Like

Üzgünüm, saat 19-20 gibi atıyım ben siz olursa güzel olur gibi birşey demediniz diye atmamıştım ( herhalde gerek kalmadı diye düşündüm :slight_smile: ) :

1 Like

PC işlerinden pek anlamıyorum ne yapıcam şimdi daha basit bir şekilde anlatabilir misiniz

Video’da gereken Yazılımlar :slight_smile:

Balena Etcher :

Balena Etcher

Free Partition Wizard :

Free Partition Wizard

NOT : Uygulamaları indirmeden önce video'ya bakabilirsin orada nasıl indireceğini'de gösteriyorum ve sesim kötüyse ki ben kötü olduğunu düşünüyorum yani kötü dersen pek alınmam, inceyse, ayrıca mikrofon kaynaklı hafif bir uğultu varsa kusura bakma :slightly_smiling_face:

NOT : Otomatik’ten çıkarıp 1080p yap, merak etme yavaşlamaz

4 Likes

aga video çekmişsin maşşallah teşekkürler
discord varsa ekler misin @serkanbeydanoll bir sorun olursa yazayım

Sorun hala devam ediyor hala kasıyor harddiske kurucam USBden kurulum açıldı kasıyor linux cinnamon kurmaya çalıştım böyle oldu konu güncel

2 Likes