Biraz önce ücretsiz VPN’ler hakkında forumda yazılmış bu yazıyı okudum ve 1.5 yıldır ara sıra kullandığım ProtonVPN’in de geçmişinde yazıda bahsedilen problemlerden olup olmadığını merak ediyorum. Ayrıca, ProtonVPN yerine daha güvenli bir alternatif hizmetin ya da VPN servisleri yerine daha iyi bir çözümün olup olmadığını da? Bu konuda önerileriniz nelerdir?
Yusuf İpek’in yakın zamanda çektiği bir videoda, Türkiye’nin en çok kullandığı VPN’lerin geçmişini ve nereye ait olduğunu göz önünde bulundurarak katman listesi hazırlamıştı. İzlemediyseniz bu videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum. Sorunuzun cevabını bu videoda bulabilirsiniz.
Sizin için video bağlantısını ararken karşıma yine Yusuf İpek’in Kesitler kanalına attığı bir video çıktı, bu video da Yusuf İpek’in sizin sorunuz için verdiği cevabı içeriyor olabilir.
AdGuard VPN yavaş ama işimi görüyor ayrıca güvenli gibi.
Proton vpn deneyebilirsin
Merhabalar,
Yusuf abi ücretsiz kendi vpninizi hostlayın şeklinde bir video çekti şuan üyelere özel erken erişimde.
Aws, azure gibi servisleri 1 yıl ücretsiz kullanarak krndi vpninizi hostlayabilirsiniz.
Düzeltme
Video herkese yayınlanmış.
Herkese yanıtları için teşekkürler. Sanırım Yusuf İpek’in videosundan yola çıkarak ProtonVPN kullanmaya devam edeceğim. Ve bu konu tartışmalı olduğu için herhangi bir mesajı yanıt olarak işaretlememek daha iyi olabilir.(?)