Merhabalar temel seviyede linux biliyorum şuanda ubuntu kullanıyorum fakat açılışta çok bekliyorum yoksa sistem kendine gelmiyor oyun oynuyorum nvidia kurulumu tarafından çok iyi fakat değiştirmek istiyorum pardus kullandım çok memnundum fakat geriden geldiği için onu da edğiştirdim sizzce ne kullanmalıyım fedora manjora ve debian arasında gidip geliyorum arch ı çok iyi bilmiyorum açıkçası sorunlarla da pek fazla uğraşmak istemiyorum önerileriniz nedir.
Saf arch kurduğumda sorun yaşamadım fakat manjaro, endeavouros kırduğumda hep bir problem yaşadım. Fedoraya pek ısınamadım. Şuan win 10 kullanıyorum. Linuxu da yanına kurdum endeavourosun sorunlarını gidermeye çalışıyorum. Linux bence şuan için kullanıcı dostu değil en az 5-10 yılı var. Elbettte karşılaştığım sorunlar benim bilgim ve tecrübesizliğim nedeniyle de büyümüş olabilir. Öneri olarak linux mint öneririm.
Onu da kullandim fakat arayüzünü begenemedim xfce gibi duruyor
MX Xfce öneririm. Görüntüye de çok takılmayın görüntü uğruna sistem ağırlaşıyor unutmayın.
İçinde 6 adet masaüstü görünümüyle gelen Ubuntu Mate de deneyebilirsiniz. Tek tıkla Mac’e, Win10’a, Gnome’a benzeyebiliyor.
Arch tabanlı Big Linuxta da tek tıkla masaüstü görünümleri var diye biliyorum.
Archa gectim debiana denedim cok geriden geliyordu begenemedim