Hadi Dostlar sevdiğiniz müzikleri paylaşın ben başlıyorum.
şu sıralar efkârım beni bunu dinlemeye itiyor… ama dünden beri Farazi V Kayra dinlemiyorum çünkü ne zaman dinlesem kötü olduğumu fark ettim. müzik konusunda favori abilerim olsalar da şu önümüzdeki birkaç ay için Muse dinleme kararı aldım. güçlü kalabilmek adına.
edip akbayram - kuşlar
erkin koray - sarhoş gibiyim
erkin koray - öyle bir geçer zaman ki
mabel matiz - karakol
blue (medial cover)
zülfü livaneli - ey özgürlük
cengiz türksoy - gözleri aşka gülen
cengiz türksor - dalgana bak
mfö - ele güne karşı yapayalnız
mfö - gözyaşlarımızı bitti mi sandın
mfö - yalnızlık ömür boyu
her neyse liste biraz daha uzayabilir fakat her şarkıyı tek tek yazmak istemiyorum. aslında sevdiğim şarkılar çok az, genelde tek bir şarkıyı sürekli oynatırım kolay kolay şarkı değiştirmem.
yeni nesil şarkıları sevmiyorum. ilhan irem, mfö, erkin koray, barış manço, aytaç doğan, (biraz daha yeni sayılacak türden olsa da) cem adrian gibi sanatçıları dinliyorum (aklıma ilk gelenleri saydım)
o an farklı şuan farklı şarkı gibi bir huyum yoktur, genelde aynı şarkıları her zaman dinlerim, temel karakterim aynıdır her daim. biraz daha sıkıntılı sayılacak türde hissettiğim zamanlarda daha çok sözleri olmayan müzikleri dinlemeyi tercih ederim. winter is here, blue, didou nana’nın müziği gibi. aşırı müzik dinleyen biri olmasam da müzik anlamında da beynimin bir köşesinde bölüm var yani, özellikle bazı şarkılar benim için çok farklı önemlere sahip olabiliyorlar
şarkıları online olarak dinlemem genelde, zaten ne sevdiğim çok belli olduğu için indiririm şarkıları ve o şekilde kulllanırım, dinlediğim şarkılar az zaten
yabancı sözleri olan şarkıları dinlemiyorum anlamadığım için. zaten dinlediğim şarkılardaki havanın hiç bir yabancı şarkıda olacağını sanmıyorum. yeni nesil anlamsız şarkılardan ibaret oluyorlar genelde. sözleri olmayan bazı müzikleri de seviyorum, winter is here gibi.
özellikle kuşlar şarkısı hayatımda en çok dinlediğim şarkı olmuştur.
Sanırım favorim “Kimdir O” ve bu aralar “Hasretler Ayrılıkla Başlar” dinliyorum.
Forumda Barış Akarsu sevenleri görmek hoş, bende yeri ayrıdır. doğum günümde Ayrılık Zamansız Gelir hediye edilmişti, hala tek müzik albümüm o ;D
Bu müziğin altyapısını No. 1 “Dünya Gül Bana” şarkısında sample olarak kullandı.
Link bu Dinlemenizi tavsiye ederim.
20nci yüzyılın en büyük piyanist ve bestecilerinden biri olan Sergey Rahmaninov’un 3 no’lu piyano konçertosu. 1909 yazında bestelenmiş bir konçerto ve bu eser klasik piyano repertuvarında teknik açıdan en zorlu piyano konçertolardan da biri olma ünvanına sahip. Bazı görüşlere göre anıt eserlerden bir tanesi. Konçerto, zorluğu nedeni ile hala bir çok piyanist tarafından da saygı görmektedir.
Wolfgang Amadeus Mozart, Klasik Batı Müziği’nde Klasik dönemin en etkili ve en üretken bestecilerinden bir tanesidir. Roma İmparatorluğu’na bağlı Salzburg’da doğan besteci en ünlü senfonilerini, konçertolarını ve operalarının büyük çoğunluğunu Viyana’daki son dönemlerinde bestelemiştir. Bestelediği 600’den fazla eserin büyük çoğunluğu müziğin zirve noktaları olarak kabul edilir. Mozart’ın Batı müziği üzerindeki etkisi çok derindir. Hatta yine ünlü klasik bestecilerden Joseph Haydn, Mozart için ‘‘Böyle bir yetenek 100 yıl boyunca bir daha gelmez’’ demiştir.
Kronika
Biraz da Hayko Cepkin