Günlük olarak kullanabileceğim, sorun yaşamayacağım, stabil bir Arch tabanlı dağıtım önerisi

Herkese merhaba. 1-2 ay önce saf Arch denemiştim. Sistemin hafifliği, kullanışlılığı ve özellikle AUR’dan dolayı Arch çok hoşuma gitmişti, fakat tek bir güncellemeyle sistemin internet bağlantısı ve ses ayarları bozulunca saf Arch’ın bana göre olmadığına karar verip Fedora’ya geçmiştim. Ama Fedora da beni kesmiyor. Bugünlerde tek bir güncellemeyle bozulmayacak, günlük olarak stabil bir şekilde rahatlıkla kullanabileceğim, Manjaro gibi bloat olmayan, saf Arch’ın hafifliğini taşıyan ve AUR’dan da rahat bir şekilde yararlanabileceğim bir dağıtım arıyorum. Önerilerde bulunabilir misiniz?

Son düzenleyen: @leckqma 2025-02-02T22:12:16Z

1 Like

Öncelikle bloat ama güzel bir önerim var: Garuda Linux KDE Lite sürümü. Arch kadar hafif ve bir güncellemeyle bozarsan, doğrudan btrfs sayesinde eski haline dönebiliyorsun. Ama bloat olmasını istemiyorsan Arch Linux kullanabilirsin. Kurulumdan sonra yedeklemelerini alırsın ve eski haline geri dönebilirsin. Arch Linux’un “stable” olarak bildiğimiz bir sürümü var, o da Manjaro ama onu da istemiyorsun. Timeshift veya btrfs-assistant ile yedeklemeleri otomatik alırsın, Arch Linux’ta bir problem yaşadığında geri döndürürsün.

1 Like

EndevaourOS nasıldır?

1 Like

EOS’un Arch’tan bir farkı yok, Debian kullanabilirsin veya düzenli yedekleme alarak Arch’ta devam edebilirsin.

Snapper ve BTRFS ile Arco Linux kurulumu yaptım, şu anlık sıkıntısız görünüyor. Sıkıntı yaşasam da grub ekranından direkt geri alabiliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.