Grim ile ekran görüntüsü alınca giriş ekranına atıyor

2 gün önce hyprlande geçtim. wayland ve sddm ile kullanıyorum 1.5 gündür screenshot alabileceğim bir araç arıyorum.
flameshot ve kde deklanşör işe yaramadı,
grim slurp ve hyprshot ise giriş ekranına atıyor.
slurp ve hyprshot grimi kullanarak SS aldığını biliyorum fakat grim kullanan araçlar, shortcutlar, scriptler ve direkt terminalden sadece grim ile SS almaya çalıştığım zamanda giriş ekranına atıyor.

internette çoğunlukla sway ile kullanıyolardı grimi fakat waylandde kullanan kişilerde vardı, uyumsuzluk olduğunu düşünmüyorum o yüzden.
yanlış yüklemiş olma ihtimalime karşın git reposundan manuel olarak bir daha yükledim. işe yaramayınca Arch reposundan kurdum yanlış hatırlamıyorsam AURda grim-git ile grim kaçışıyordu bende grimi kurmuştum. fakat bu şekildede düzelmedi dependenciesleride yüklü emin olmak için 2-3 defa kontrol ettim.
diğer toollar ile çakışma ihtimali olabilir diye hyprshot ve flameshotuda sildim ama düzelmedi, internetten giriş ekranına atmasıyla ilgili bi FAQ, Post, Forum konusu vesairede bulamadım.

Sorunun nereden kaynaklandığını, sorunun grimden mi yoksa benim yaptığım eksik/yanlış bir şeyden dolayı mı olduğunu nasıl anlayabilirim ?

Not:Yazıyı yazarken journalctl’e bakmak aklıma geldi ve 2 adet coredump hatası vardı xwaylandin hata mesajıydı sanırım. birde sddm-helper bir kere hata vermişti.
echo ile denediğimde sadece ekran üzerinde konum bilgisi verdi. başka bir yol bulamadım

edit: biraz daha kurcalarken grim -g “$(slurp)” kodunu tekrar çalıştırdım. bir şey değişmemiş fakat journalctlde hatalar yazmış bundan önce gördüğüm diğer 2 codedump hatasıda grim yüzündenmiş sanırım.

journalctl ilgili kısım

NVIDIA mı ekran kartın?

Öyleyse şuradaki kısımları yaptığından emin ol.

grim -g "$(slurp)"

yazıp ekran görüntüsü almaya çalıştığında hata veriyor mu?

Ben Hyprland’in geliştirdiği grimblast’ı kullanıyorum bu arada.

hayır sistemim full amd
sanırım grimblastı denemiştim ve ondada aynısı olmuştu
grimi ve slurpı kaldırım grimblastı tekrar deneyeyim

sanırım grim ve slurpı silmemem gerekiyomuş onları yükleyip bide öyle denicem

grimblasta işe yaramadı giriş ekranına attı
area ile almaya çalışdığımdan dolayı olabilir birde direkt ekranı kaydetmeyi deniyim

direkt ekran görüntüsü alamıyorum hyprlandde hiç biri işe yaramadı

Giriş ekranına atıyorsa /home/adın/.hyprland/ kısmında bir çökme raporu vermesi lazım. En son olanını buraya at.

Ayar dosyanda kb_layout = trq yazıyor galiba onun tr olması lazım. Normalde bu hatadan dolayı sistemin bile açılmıyor olması lazım bildiğim kadarıyla. Onun dışında herhangi bir hata göremedim. Orayı değiştirdikten sonra bir tekrar dene ve yine başlangıca atarsa en sonki hata kaydını tekrar paylaş. :slight_smile:

1 Like

ss alamıyorum o yüzden copy/paste yapmak zorundayım

    kb_layout                   = tr, us
    kb_options                  = grp:alt_shift_toggle

Bu çok başa bela bir şey. Uyarmıyor da seni şunu mu demek istedin diye :smiling_face_with_tear:

1 Like

env = XCURSOR_SIZE,24

env = CLUTTER_BACKEND,wayland

env = XDG_CURRENT_DESKTOP,Hyprland

env = XDG_SESSION_DESKTOP,Hyprland

bunlardan dolayı olabilir mi

değilmiş

en son crash dosyası şu şekilde
[LOG] Searching for matching rules for kitty (title: grimblast copy active) [LOG] Window rule float -> ^(kitty)$ matched [Window 561ef4e06160: title: "grimblast copy active"] [LOG] Window rule opacity .9 .85 -> ^(kitty)$ matched [Window 561ef4e06160: title: "grimblast copy active"] [LOG] Window rule workspace 9 -> ^(kitty)$ matched [Window 561ef4e06160: title: "grimblast copy active"] [LOG] Window 561ef4e06160 set title to grimblast copy active [LOG] ScreencopyProtocolManager bound successfully!

tr,us şeklinde oluyor mu bilmiyorum. Dokümantasyona baktığımda olmuyor sanki.

Dediğim gibi hata kaydında ben onun dışında pek kayda değer bir şey göremedim. Bu konuyu belki hyprland’e issue olarak açsan daha iyi olur yardımcı olabilirler.

ilk baştaki yazıya bakarak yaptım
ama bunu yapalı 30dakika falan oldu SS sorunu 2 gündür var

Tamam sorun ondan kaynaklı değil o zaman.

10 bit desteğini açmış olabilir misin? Bazıları bunun ekran görüntüsü alma konusunda sıkıntı çıkarttığını söylüyor.

1 Like

monitörlerin bit değerlerini, destekeyip desteklemediklerini bilmediğim için sadece hz ve konum ayarladım

hypr klasörümü githuba yüklesem daha iyi olur sizin açınızdan onu yükleyip hemen link atıcam

Ben de NVIDIA kullanıyorum ve bu sorunu yaşamıyorum sende her şey normal gözüküyor. Ekran görüntüsü aldığında oluşan çökme raporunu doğru attığına emin misin? Çünkü konuyla alakalı bir şey göremiyorum orada.

Tavsiyem Discord sunucularına veya Github’da issue açman olur. Çünkü daha nasıl hatayı bulabiliriz bilmiyorum.

1 Like