Konu Başlığı: Google’u hayatımdan çıkarmak için hangi manuel seçenekleri değerlendirmeliyim?
Cihaz Modeli: Poco X3 Pro
Merhaba,
Poco X3 Pro cihazımda Google servislerini hayatımdan tamamen veya büyük ölçüde çıkarmak istiyorum. Gizliliğe önem vermeye başladığım için, Android tarafında bu konuda adım atmaya karar verdim.
Root erişimi sayesinde Google servislerini hard olarak silmeyi, izinleri zorla engellemeyi ve alternatif uygulamalar kullanmayı düşünüyorum.
Öncelikle şunu merak ediyorum: Google servislerini tamamen silmenin veya önemli ölçüde azaltmanın dezavantajları nelerdir?
Hangi Google servislerini silmemem gerekiyor, hangileri yerine alternatiflerle değiştirilebilir? Hangi servislerin yerine hangi alternatifleri kullanabilirim?
Örneğin, kişi listesi erişimi gibi izinleri engellemek için hangi yöntemleri önerirsiniz? Facebook ve İnstagram tarafında, telegram tarafında bile numaramdan dolayı öneri vs çıksın istemiyorum.
Ayrıca, cihazıma dokunanları ışık yanmadan algılayıp raporlayan, kayıt alan root gerektiren gizlilik odaklı güvenlik uygulamaları da kullanmak istiyorum. Bu konuda önerileriniz varsa çok sevinirim.
Belki Yusuf İpek’in önerdiği veya kullandığı gizlilik odaklı Android uygulamaları da vardır, onları da öğrenmek isterim.
Eğer grafik arayüzlü ve aşırı stabil bir özel ROM varsa onu da değerlendirebilirim. Uygulama uyumluluğu benim için önemli, bu yüzden Google servislerini tamamen kaldırdığımda hangi uygulamaları kullanamayacağımı veya hangi alternatifleri bulmam gerektiğini de bilmek istiyorum.
Linux tarafında gizliliğe ne kadar önem verdiğinizi biliyorum, bu yüzden Android tarafında da sizin deneyimlerinizden ve önerilerinizden faydalanmak isterim.
Hangi Google servislerini hard olarak siliyorsunuz, hangi alternatifleri kullanıyorsunuz ve bu konuda nelere dikkat etmeliyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: @Logikos 2025-03-09T13:50:39Z