Google Driver'i Ağ sürücüsü gibi Dizin olarak Linux'da nasıl gösterebiliriz?

Merhaba Linux da Google Driveri nasıl gösterebiliriz.

Böyle bir kaynak buldum işinize yarayacağını düşünüyorum.

https://ostechnix.com/how-to-mount-google-drive-locally-as-virtual-file-system-in-linux/

Ayrıca google amcada mount google drive as fs aratınca sorununuzla alakalı sonuçlar çıkıyor.

2 Likes

Bu yanıta katılıyorum. Hem onedrive (kişisel ve kurumsal dahil) hem de Google drive için rclone çözümünü kullanıyorum. Başlangıç servisi olarak da ayarladım. Sorunsuz çalışıyorlar :blush:

1 Like

Gnome kullanıyorsanız, ayarlardan Google hesabınızı bağladıktan sonra dosya yöneticisinde (nautilus) görebilirsiniz.

1 Like

Amazon S3 de bulunan ve Google Cloud de bulunan fiyatlandırma mantıklarını halen çözemedim. benzer bir fiyatlandırma mantığı var. Örnek S3 50TB kadar deoplama için aylık GB başına 0,023 dolar. Bu standart paket. Bana 2 ile 5 TB arası bir depolama alanı lazım. amazon olsun Google olsun anladığım kadarıyla depolama fiyatı ayrı veri aktarma farklı. kullandığın kadar ödüyorsunuz. Ancak olayı henüz çözebilmiş değilim ekonomik olanı seçmeye çalışıyorum. hızlı, yavaş, arşiv, sık kullanım, az kullanım gibi fiyatlandırmalar mevcut. Şimdi atıyorum 2TB veri yükledim GB başına 0.023 dolar kesti ve hiç veri yüklemedik diyelim her ay yine her GB başına aynı ücretlerimi kesiyor bu tekrardan bu veri ücretlendirmeleri nedir bilen var mı Google Cloud’u da almak istedim iyice zihnim karıştı daha sonra vazgeçerek Google One de karar verdim driver kullanmak için ve bu şekildi bir dizin sürücü gibi bilgisayara ikinci bir depolama alanı olarak göstereceğim. makinemde veri kurtarma işlemi yapacağım.

Ek olarak bulunsun, şimdilik destek vermeseler de ileride Google Drive ve birçok cloud servisini desteklemek isteyen bir dosya yöneticisi şöyle bırakayım GitHub - spacedriveapp/spacedrive: Spacedrive is an open source cross-platform file explorer, powered by a virtual distributed filesystem written in Rust. Şu an bile hoş gözüküyor ama kaynak tüketimi fazla olduğu için kullanamıyorum

Dosya yöneticisinde webdav eklentisi ile görülüyordu sanki. Biraz karışık ama ek olarak bir program vesaireye gerek yoktu diye biliyorum.