Gemini Android Entegrasyonu Türkiye'ye Sunulmaya Başlandı

Yapay zekanın gelişimi, hayatımızın her alanını etkilemeye devam ediyor. Son olarak, Android işletim sistemine Gemini entegrasyonu Türkiye’ye sunulmaya başlandı. Bu entegrasyon, kullanıcı deneyiminde büyük bir değişim yaratma potansiyeline sahip.

• Sesli komutlar ile telefonunuzu kontrol etmek: Telefonunuzu arama yapmak, mesaj göndermek, müzik çalmak veya navigasyon gibi işlemleri gerçekleştirmek için sesinizi kullanabileceksiniz.
  • Daha doğal ve akıcı sohbetler yapmak: Gemini, sohbet uygulamalarında daha insancıl ve ilgi çekici sohbetler yapmanıza yardımcı olacak.
  • Kişiselleştirilmiş öneriler almak: Gemini, ilgi alanlarınıza ve kullanım alışkanlıklarınıza göre size film, müzik, kitap ve uygulama önerileri sunacak.
  • Daha hızlı ve daha verimli çalışmak: Gemini, e-postaları özetlemek, raporlar hazırlamak ve sunumlar oluşturmak gibi görevlerde size yardımcı olacak.

Direkt Google Asistanın yerini alan bu özellik aynı kısayol üzerinden erişebilir yada Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

Ancak, Gemini entegrasyonunun bazı endişeleri de beraberinde getirdiğini unutmayın. Örneğin, bu entegrasyonun kullanıcıların mahremiyetini nasıl etkileyeceği ve Gemini’nin etik ve sorumlu bir şekilde kullanılmasının nasıl sağlanacağı gibi konularda endişeler mevcut.

2 Likes

Birkaç aydır kullanıyorum. Daha doğrusu aktive ettim ancak pek kullanmıyorum. Google ayarlarından özelleştirilmiş reklam, veya benzeri gizlilik özelliklerini kapalı kullanıyorum. Şuana kadar hiçbir mahremiyet problemi yaşamadım.

Google asistan kullanılırken tüm ses kayıtları ve metin girdileri toplanıyordu. https://myactivity.google.com/ adresi üzerinden kendi verilerinizi talep edip kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca gemini üzerinden yaptığınız aktiviteleri kontrol etmek için https://myactivity.google.com/product/gemini?utm_source=my-activity&hl=tr adresine bakabilirsiniz.

2 Likes

Bunu görünce bir indirdim ancak daha bir çok şeyi yapamıyor asistandan çok bir farkı yok bence şu anlık. İlerleyen dönemlerde çok daha iyi olacağını düşünüyorum ama.

Bu konu son yanıttan 90 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.