Biliyorsunuz son günlerde hem TRT’nin dizisi olması hem de “Ölünce beni kim yıkayacak” şeklinde sıra dışı reklam afişleri ile bir anda çok popüler oldu. Tam dizinin çıktığı zamanlarda Ferdi Tayfur’un vefat etmesinin de buna etkisi olmuştur sanırım.
Açıkçası izlemeyi düşünmüyordum ama ailem çok isteyince onların izlemesi için bilgisayarı televizyona bağlayıp ben de onlarla birlikte izledim. Genel olarak güzeldi.
Dizinin konusu alışık olmadığımız türden. Ana karakterimizin işi ölü yıkamak ve kendisi tek başına yaşıyor. Yaptığı işten dolayı çevresindekilerin garip tepkilerine maruz kalıyor.
Her bölümün sonundaki arabesk şarkılar güzel ama hani eskiden tiyatro oyunlarında seyircinin gülmesi gereken yerlerde “burada güleceksiniz” şeklinde yazı gösteriyorlarmış ya, onun gibi hissettim ben. Seyirciye nerede ağlaması gerektiğini belirtiyormuş gibiydi. Müzik seçimi uyumlu tabii ki ama o dediğim hissi aldım.
spoiler
Dizinin sonunu 3-4 bölüm önceden tahmin ettim çünkü o havuzu fazla vurguladılar, onunla ilgili bir şey olacağı belliydi. Keşke elektrikçi çağırsaydın be abi.
Diziye 10 üzerinden 7,5 - 8 arası bir puan verirdim sanırım. Sizin düşünceleriniz neler?
Hocam bölümlerin uzunluğu kaç dakikaydı? Çünkü ben izlediğimde 30 dakikaydı. Ayrıca dizi kötü değil ancak bölümlerin birbiriyle alakası olduğunu- tecrübelerime dayanarak -düşünmüyorum.
Boş zamanımda bir göz atmayı düşünüyorum. Çok da ümitli değilim doğrusu. Ahmet Kural mizah/kara mizah alanında görmeye alışık olduğumuz birisi olarak aklımda yer edinmiş. Bu tarz oyuncular kendi alanları dışına çıktıkları zaman biraz sırıtıyor kanımca. Benim için bu durumun tek istisnası Jim Carrey.
Dizi başlarlen ki jenerik kısmı ve kapanış jenerik kısmı güzeldi. Özellikle başlangıç jeneriğindeki görsel-tasarım çok hoşuma gitti. Kapanış jeneriği de Şahin Kendirici ile tamamlanmıştı her bölümde. Müslüm filminde çocukluğunu oynaması ve sesiyle tanımıştım ve bu dizide de sesiyle müziğiyle renk katmış. Dizi içeriğine gelirsek: pek bir şey yoktu. Hem senaryo hem akış vasattı. Absürt komedi desem değildi komedi desem değildi drama desem hiç değildi. bir kaç günde izleyip bitirdikten sonra ben ne izledim demekten kendimi alamadım. @pepegod dediği babasının olduğu bölüm ise baştan sona gereksizdi. Ölüm, yalnızlık gibi şeyler hikayenin başat yönü gibi gösterilmeye çalışılsa da ben bunu hissettiğimi söyleyemem. Sloganik olarak “ben öldükten sonra beni kim yıkacak” tabiki “gassal” dedirtse de reklam çalışmasından öteye geçmedi. Hikayeye sirayet etmedi. Daha üç bölüm önceden havuz probleminin ne olacağı belli gibiydi. Hele elektrikçi çağıralım demesi spoilerden başka bir şey değildi. Ahmet daha havuza niyet ettiğinde biliyorsun ki biri ölecek. Spoilera da gerek yoktu sanki. Dizinin süresi gayet makuldü ama bu makul süreyi bile gereksiz ayrtıntılarla doldurmaya çalışmışlardı. 10 üzerinden 4.5 verdim bu sezona. Belki ilerleyen sezonlarda oyuncu kadrosu genişler ve hikaye farklılaşabilir bilmiyorum ama bu haliyle vasat olumuş.