Merhaba ben windows recall videosundan sonra linux için dağıtım arıyordum ve garuda linux kurmak istiyorum daha önce linux kurmuştum tekrar kuracağım sizce uygun mudur?
Sistemim
R5 7640HS
RTX 4060 LAPTOP GPU
16 GB RAM
1 TB SSD
Kurmadan önce deneme şansınız oluyor birçok distroda yada dualboot olarak kurup kendiniz test edebilirsiniz.
Şuanda kullanıyorum genel olarak stabil. GUİ’leri çok yardımcı oluyor. Kurulumdan paket yükleyip kaldırmaya kadar pek çok işte işi kolaylaştırıyorlar.ayrıca kendisi kde masaüstü ve shell gibi şeyler bi tema üzerinde geliyor. Böylece benim gibi üşengeçler için geriye arch tabanının tadını çıkarmak kalıyor
Çok rahat çalışır sisteminizde ben de 3060’lı bilgisyarıma kurdum yakın zamanda gayet memnunum.
hocam o halde kuruyorum oyunlarda kasma felan olmaz değil mi?
Oyunun kendi optimizasyon sorunları veya genel Linux sorunu yoksa dağıtımdan kaynaklı bir kasma yaşamayacaksınız. Harici ekran kartı bazı Steam dışı oyunlarda çalışmayabilir onu ekstra ayarlardan açmanız gerekebilir şimdiden haberiniz olsun.
Garuda zaten oyun odaklı bir dağıtım. Gönül rahatlığıyla kurabilirsiniz.
Peki hocam o halde kuruyorum
Hocam garuda linux kurdum fakat zorin os’u görünce zorin os geçme isteğim geldi, zorin os geçsem daha iyi olur mu?
Buna ben karar veremem, sizin karar vermeniz gerek. Sanırım yavaş yavaş distrohopping denizine doğru yürüyorsunuz
Zorin daha çok basitlik odaklı oyun için garuda ve nobara tercih edebilirsiniz (cihazınızın daha az bozulmasını istiyorsanız nobara tercih edebilirsiniz)
https://nobaraproject.org/download-nobara/