Bazı uygulamalar f11 tuşunu dinliyorlar ve xorg/wayland kompositörlerine istekte bulunup tam ekran yapıyorlar. Bazen tam ekrandan çıkmak için bu durum çalışmıyor, masaüstü ortamının o sinyali göndermesi gerekiyor.
İnternette araştırdığıma göre meta + pageUp tuşu ile KDE üzerinde tam ekran sinyali gönderiliyormuş. İsterseniz ayarlardan kwin sekmesinde bu tuşu değiştirebilirsiniz.
Uygulamayı alt+f3 ile başlık çubuğu ve pencere yok ayarını kapatırsam f11 çalışıyor. Ama uygulamalar her açıldıklarında bu şekilde çalışıyor. Pencere ayarlarından uygulamaya özel olarak ayar yapıyorum. Mesela vscode da alt+f3 yapıp ekranı kapla ayarını kapatınca f11 oluyor. Ama diğer türlü uygulamalar hep problemli daha basit bir yolu yoksa maalesef bu şekilde devam edeceğiz.
Sanırım ben sorunu çözdüm. Garuda arama yerine “pencere kuralları” yazıp gelen uygulamayı açtıktan sonra “Yeni Ekle” seçeneğine basıyorsunuz.
Açılan şu pencerede " Pencere sınıfı (uygulama) " Kısmını önemsiz yapıyorsunuz ve yukarıda bir uyarı geliyor. Ardından sol atta bulunan " Özellik Ekle " kısmına basıyorsunuz.
Özellik ekle kısmına basınca karşınıza çıkan pencerede en altta bir arama kısmı var. Burada " Başlık çubuğu ve çerçeve yok " diye aratıyorsunuz. Bu kuralı ekledikten sonra tekrar eski pencereye döneceksiniz. Eski pencere böyle görünecek.