Yusuf İpek’i takip etmeye başladığımdan beri ara ara foruma gelir, ama yazacak bir şey bulamazdım, nasip bugüneymiş.
Merhaba arkadaşlar,
Size ufak bir projemden bahsetmek istiyorum:
iClock, masaüstüne saat widget’ı eklemek için açık kaynaklı ve çapraz platformlu bir proje. Bu proje sayesinde masaüstünüze hem estetik hem de işlevsel bir saat ekleyebilirsiniz. Tamamen özelleştirilebilir olması, kendi zevkinize uygun hale getirebilmenizi sağlar.
Kodu Windows 11’de yazdım, dolayısıyla Win11’de böyle görünüyor. Linux tarafında ise sadece MX Linux’ta deneme fırsatım oldu; ne yazık ki Linux bilgim ve imkanlarım yetersiz olduğu için başka distrolarda deneyemedim. Bu vaziyette eğer şansınız olursa, bu projeye bir şans verip denerseniz çok mutlu olurum. o7
Malesef, çünkü bu projenin rainmeterle hiçbir bağlantısı yok, sıfırdan python ile kodlandı.
Ama kullanması çok kolay; github sayfasındaki yönergeyi takip ederek indirebilirsiniz.
Hocam projenize hayran kaldım windows 10’da denedim sorunsuz çalışıyordu sanırım tam olarak nasıl çalışmasını bilmiyorum ama sorunsuz gibi gözüküyordu. Fakat bazı sorunlar keşfettim bunlardan biri mantık hatasıydı ayarlarda opacity değeri ne kadar düşük ise o kadar saydam oluyor fakat opacity’nin anlamı saydamlıktır yani 100% tam saydam 0% ise saydam olmamalıdır ayrıca kullanıcı her bilgisayarı açtığında bu programı hatta kodu açarsa bir manası kalmaz bu bir widget olmaktan çıkar bu yüzden otomatik açılacak şekilde uyarlanmalıdır mesela bir kurulum işlemi ile eğer windows ise “%appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup” klasörüne bir kısayol konulmalıdır (Linux için bilmiyorum) birde programı kapatıp açtığımda yeri korunmamakta eğer mümkün ise pencerenin yerinin korunması gerekir misal her yer değişikliğinde bir dosyaya yeri yazılabilir. Ve birde eğer masaüstünde ise kullanıcı yani fokuslanan pencere masaüstüyse bu programı sürekli öne çağırabilir sanırım tk da vardı öyle birşey misal ben sol alttaki çubuğa tıkladığımda herşey kaybolurken o durabilir. Ama eğer bu sıkıntılar diğer testlerde de yaşandı ise windows 10 işletim sisteminde başarılı bir şekilde çalışmıştır hocam elinize sağlık çok güzel bir proje olmuş tekrardan.
Ayrıca yeni fark ettiğim üzere yazı boyutunu kayıt etmiyor birde yazının y koordinatını da doğru kayıt ediyor fakat açılırken doğru bir şekilde uygulamıyor y değeri -17 olarak kayıt edilmesine rağmen -27 olarak gösteriyor değerler oynayınca -17 konumuna geliyor bir anda yani başlatırken doğru bir şekilde uygulamıyor birde show in taskbar seçeneğinde de aynı sorun var.
Ben teşekkür ederim, deneyip düşüncelerinizi paylaştığınız için, söylediklerinizde haklısınız.
Bu daha ilk sürüm olduğu için çoğu özellik eksik ve hatalar mevcut (mantık hataları dahil). Sonraki sürümlerde hepsine el atacağım.
Teşekkürler hepsini fixlemeye çalışacağım.
Çalışırken bir screenshot atma imkanınız var mı?