Uzun süredir Fossify ürünlerini kullanıyorum ve memnunum. Tek sıkıntım Fossify Phone. Samsung A51 bir telefona sahibim, telefonumu Universal Android Debloater kullanarak biraz fazla debloat etmiş olabilirim. Öncelikle Fossify Phone üzerinde asla arama kayıtlarım alınmıyor. Çağrı alırsam ekranda gözüken çağrı cevaplama ekranında arayan kişinin kaydettiğim ismi görünüyor ancak cevaplamazsam bildirime cevaplanmayan arama olarak düşüyor ve isim yerine numara yazıyor. Eğer rehberime kayıtlıysa tek tek numarayı tuşlama alanına yazıp hangi kişiyle ilişkin olduğunu bulmam gerekiyor. Ayrıyeten, eğer bir aramadan fazla cevaplanmayan arama alırsam, numaralar yerine bu sefer “x cevaplanmamış çağrı” diye belirtiyor bu sefer arayan kişi kimdi hiç bilemiyorum.
Örn: 4 kere aynı ya da farklı numaralar tarafından arandım varsayalım
“4 cevapsız çağrı”
olarak gözükmekte ve üzerine tıklarsam da bomboş bir arama kayıtları sayfası.
Ekstra bilgi:
-Fossify Contacts, Fossify Contacts üzerinden yaşadığım bir sorun nedeniyle de SIM kartım üzerindeki numaraları alamıyor ve diğer uygulamaların göremediği, sadece Fossify ürünlerinin görebileceği türden bir veritabanı aracılığı ile numaralarımı saklıyor.
-Fossify Contacts ve Phone uygulamaları gerekli izinlere sahip ve telefonumdaki, “Uygulama kullanılmıyorsa izinleri kaldır” isimli ayar da kapalı.
-Samsung ve Android’e ait olan her türlü telefonla ilişkin yazılımlar silinik durumda (SIM kartım ile iletişimimi sağlayanlar ve çağrı alıp göndermemi sağlayan şeyler hariç sadece uygulamaların kendisi).
Bu problemlerden evvel, Samsung’a ait olan uygulama üzerinden bu sorunların hiçbirini yaşamıyor idim ve uygulamayı silip Fossify ürünlerine geçtikten sonra bu sorunları yaşadım. Bunlar hariç bir problemim bulunmuyor.
Merhaba, açıkçası aklıma ilk olarak silmemeniz gereken paketleri silmiş olabilmeniz ihtimali geldi. Fossify dışında farklı kişiler/telefon uygulaması kullanmayı deneyebilir misiniz?
Forklanmış olduğu Simple Mobile Tools’un F-Droid versiyonunu indirdim. Onun haricinde paranoidliğimden başka denemedim. Ben de ilk baş sizin düşündüğünüzü düşünüp tüm telefon ve çağrı geçmişi ile alakalı sildiklerimi Restore ettim. Ama nedense kayıt almıyor. Aslında bildirimde numara ile çağrı göstermesi problem değil. Benim için asıl problem çağrı kaydı almaması. Nedenini anlamış değilim ama yakında Github’dan sormayı planlıyorum projeye.
Farklı bir hata daha var. 112, 155 gibi acil durum numaralarını aratınca arama ekranı gelmiyor. Yanlışlıkla arasan kapatamıyorsun. Ya da arayıp aramadığını bilemiyorsun çünkü ekranda hiçbir şey olmuyor. Bir kere 155’i aradık. Arama ekranı gelmedi bu durumun varlığını unutmuşum, arkadaşın telefonundan polisi arayacaktık bir baktım benim telefondan ses geliyor.
Aramayı kapatmak için uçak moduna alıyorum sonra telefonu yeniden başlatıyorum garanti olsun diye. Buna bir çözüm bulmak gerekli.
Sistem uygulamalarını silince böyle uyumsuzluklar çıkıyor hocam.
Çünkü kilit ekranına root dışında bir müdahale edemediğimiz için sistem nasıl kodlandiysa öyle çalışıyor.
Ancak sistemin kendi Telefon uygulamasını ve gerekli bağımlılıklarını geri getirsem de yine aynı arızayı gösterdi. Sil yükle, forkları kullan vesaire işlev göstermedi. Anladığım kadarıyla telefonumda bloklanmış no.lar ya da çağrı kayıtları telefonun özel olarak yarattığı bir kayıt yazılımından depolanıp diğer uygulamalara onunla dağıtılıyor ama onu geri getirmiş olsam da Fossify ya bunu göremedi ya da bir arıza yarattı. Napmalı? Yok mudur özel olarak çağrı depolamasını sağlayan bir sistem. Çağrılarımı depolasa ve çağrı kayıtlarımı gösterse memnun kalırım yeterince.
Sanırsam bu biraz da Emergency Mode bağımlılıkları ile alakalı. Özellikle Samsung adına. Ben de bir keresinde Sahil Güvenlik için 112 aradım ve bir şekilde arama ekranı gitti Simple Mobile Tools’da. Nasılsa artık onun forku Fossify’da bu olmadı.
yok, aradığınız çözüm aramalarınızı Signal tarzı bir güvenli bir mesajlaşma uygulamasından yapmak.
yaptığınız şeyleri neyi hedefleyerek yapıyorsunuz bilmiyorum ama güvenmek durumunda kaldığınız işletim sisteminin aramalarınıza, bundan ötürü de arama geçmişine erişebildiğini varsaymanız gerekiyor. var olmayan bir tehditten kaçmaya çalışıyorsunuz fakat bu imkansız.
kişilerini ise sistemden ayrı depolamak kolay olsa da hiçbir uygulama kişilerine erişemeyeceğinden dolayı sadece numaralar ile kiminle konuştuğunuzu anlamaya çalışacaksınız, yine de bunun için Tuta veya Proton Mail tarzı bir uygulama kullanabilirsiniz. Telefon defterinizi Tuta ile yönetirseniz en azından kişilerinizin adresleri gibi hassas bilgileri Google’da (Google’da olmasa bile şifrelemesiz herhangi bir yerde) tutmak zorunda kalmazsınız ki bu gerçekten fark yaratacak bir iyileştirme olabilir: Full Contact Integration Now Available With All Tuta Apps!
Elime yapışmış durumda olan bi A51 Samsung telefona sahibim, LineageOS edinemiyorum ve UNOFFICIAL RROMlara teslim olmak istemiyorum. Yeni bir telefon aldığım vakit aklımdan ilk geçen bu olacak, teşekkürler iyi forumlar.
Dediklerinize katılıyor; halihazırda Signal kullanıp, onun yanında Self-host mesajlaşma uygulamalarım üzerine çalışıyorum. Tabii ki sahip olduğum işletim sisteminin gizlilik koşullarına tabi olduğumu biliyorum ancak gündelik hayatımda ne kadar uzak kalmak istesem de iş hayatımda ve benzeri yerlerde normal çağrı protokollerini kullanmam gerekiyor. Onun için bu başlığı açtım ancak öyle görünüyor ki çözüm olmayacak gibi.
Tuta’yı ana mail sağlayıcım olarak kullanıyorum. Google ile bir bağlantım yok. Ancak tek isteğim Fossify’ın bu uygulamasının sorununu çözmekti. Yine de tavsiyeleriniz için sağ olun, iyi forumlar dilerim.