Eğer forumda gönderilecek metinler yapay zeka ile oluşturulmuşsa bence bunun belirtilmesi gerekiyor. Yapay zekaya metin hazırlatıp cümle sonlarını sanki kendi cümlesiymiş gibi düzeltmek hiç etik değil.
Yapay zeka kullanılmasın demiyorum ama oluşturulan metnin doğruluğu kesin olmuyor, yanlış bilgi aktarımı ihtimalini belirtmek yerine konu sahibine “bu yazdıklarım benim tecrübelerim ve araştırdıklarımdan geliyor” gibi bir izlenim veriyor.
Kurallarda bunu belirtmedik fakat kurallarımızı güncelleyeceğiz. Bir yazının yapay zeka olduğunu nasıl anlayabiliriz? Bu soru kritik bir soru.
Yazının tamamı LLM ile yazılmasını kabul edemeyiz, forumun amacı “insanların” tecrübelerinden faydalanmak. Peki bir yazının tamamı yapay zeka olduğunu nasıl ayırt edebiliriz? Verilen bilgileri bir kaynağa dayandırılmasını isteyerek.
En önemlisi yazınızda yapay zeka kullanıldıysa lütfen bunu belirtin.
Felsefik beyin fırtınası(Kişisel düşüncem)
Peki kaynağa dayandırıldı, kaynak da yapay zeka ile yazılmışsa ne olacak?
Zaten yapay zeka insanlardan öğrenerek bize bilgi vermiyor mu? Yani bize yazdığı şey zaten insanlardan öğrendiği.
Belki bu yazdığınız yazı da yapay zeka ile yazıldı.
Yönetimin bu konuda aksiyon almasının güç olduğunun farkındaydım, o yüzden zaten durumun etik olmadığından yakınmıştım, bir aksiyon alınması gerektiğinden değil.
İşin sonu yine kullanıcın dürüst olmasına kalıyor, pek yapacak bir şey yok gibi. Cevabın için teşekkür ederim.
Kaynak konusunda haklılık payı var, bir rehber hazırlanıyorsa veya haber veya bilgi paylaşımı olduğunda kaynak belirtilmesi iyi olur. Kaynak, tecrübeden geliyor olabilir, internetteki başka kaynaktan da, yapay zekadan da. Ve bunlar hiçbir zaman da kanun olarak direkt kabul edilemez. Yine kişiler kendi çıkarımlarını yine kendisi yapmaları gerek.