Sitelere girerken Problem yok. Duckduckgo ile de yapılan aratmalarda sorun yok. Ancak Google giriyor onda da sorun yok ama google arama motorundan birşeyler arattığım zaman google sunucuları böyle bir uyarı veriyor. Tedirgin oldum. Ne amaçla ne algılamış olabilir?
Hayır VPN yok. Ublock Origin, ClearURLs Add-on, Firefox Multi-Account Containers ve Temporary Containers Eklentilerini kullanıyorum. Daha önce böyle birşeyle kaşılaşmadım. Diğer bilgisayarımda da bunlar var asla böyle bir uyarı ile karşılaşmıyorum. Bu eklentilerden değil diye tahmin etmekteyim.
Bilgisayarımdan Sunuculara giden Sıra dışı bir trafik?
Şimdi Yukarıda yazan eklentileri devredışı bıraktım. Yine Uyarı verdi. Sonra diğer Tüm eklentileri devre dışı bıraktım. yine googleden aktifite uyarısı aldım. etkinliklerle alakalı değil.
Tmp bir container ile değil de mesela Google hesabınızın olduğu bir container ile denerseniz muhtemelen aynı uyarıyı vermeyecektir. Google açısından hiçbir bağlı hesabı olmayan, çerezi olmayan ve dahi sizi tanımlayabileceği bir bilgi olmadan google üzerinden arama yapmaya çalışıyorsunuz.
Daha önce captcha neden çıkıyor sorusuna verdiğim cevap gibi burada da düşük puan demek hemen captcha görmeniz demek. Buna rağmen farklı setuplarda veya PC lerde görmüyor olabilirsiniz. Fakat bu ileride görmeyeceğiniz anlamına gelmez. Bazen diğer zamanlara göre daha sert uygulayabiliyorlar.
Buradaki testi bir temp container ile bir de normal hesaplarınızın olduğu container ile denerseniz farkı görebilirsiniz.
Modemi doğrudan Resetledim ve düzeldi. Ağ’a bulaşan bir virüs mü vardı acaba. Evdeki tüm sistemleri formatlasam mı bilmiyorum.
@Han uyarısı üzerine dediğini yaptım. Şuan Google Sunucularından uyarı almıyorum. Şuan deneme şansım kayboldu Forum Mesajınızı sonradan görebilmiş oldum. @wise acaba sizin dediğiniz konudan mı kaynaklı yoksa başka bir şey mi çünkü modem reseti sonrası sorun yok oldu?
Han’ın dediği daha mantıklı görünüyor sizin olayınızda. Eğer modem aç kapa yaptıktan sonra düzeldi ise demek ki Google o kısma takılmış. Ama her biri belirli oranda dikkate alınıyor. Bir kez daha başınıza gelirse mesela bu sefer başkaca bir şeyden olabilir.
Bunu oldukça düşük ihtimal görüyorum. IP güveni üzerinden bir değerlendirme yapıyorlardır. CGNAT veya başka bir ifade ile aynı IP nin birden fazla kişiye tahsisi nedeniyle (yani Han’ın açıklaması) olması mümkün.