Firefox’un android sürümünde bir web sayfasını görüntülemek için açtıktan sonra başka bir uygulamaya geçiş yapıp tekrardan Firefox’u açınca görüntülediğim sayfa yeniden yükleniyor. Bu bazen anında oluyor bazen birkaç dakika sonra oluyor belli bir süre içinde oluyor diyemiyorum. Kimi zaman bankacılık işlemi açık tutmam gerekiyor 30 saniyeliğine başka bir uygulamada işlem yaparken sayfa yenileniyor ve sinir bozucu bir durum oluyor. Bu arkaplanda yenilenmeme özelliğini kapatabileceğimiz bir ayar var mı acaba ben göremedim. Desteklerinize ve fikirlerinize açığım.
Cihazım redmi note 10 pro 8 gb ram var. Ben de önce ramle ilgili olduğunu düşündüm kaldırıp tekrar kurdum. Tabletimde de aynı sorun oluyor. Firefox’un gizliliğe önem verdiği için böyle bir timeout kuralı getirmiş olabileceğini düşündüm bilmiyorum doğru mudur. Aynı sorun chrome ve edge ile olmuyor. Bilgisayarda severek kullanıyorum firefox’u. Telefonumda da kullanmak istiyorum senkronize kullanabilmek için ama bu sorunu çözemezsem sileceğim sanırım.
Aynı sorun bende de oluyor, hatta bazen yenilemiyor da, sekme beyaz bir ekranda takıılıyor, bağlantıyı kopyalayıp yeni sekmede açmam gerekiyor. En son o da çalışmadığında zorla durdurup açmam gerekiyor.
Chromium’a karşı tutunmak için bile olsa süründürüyor, keşke biraz daha önem verseler, mobilde eklentileri var vb diyerek önerecek yanı bile kalmayacak.
MIUI’ın arka plandaki uygulamaları agresif bir şekilde durduruyor olmasından kaynaklı olabilir:
Aynı sorunu yaşayan başka bir kullanıcı sorunu uygulamaya “auto-start” yetkisi vererek çözdüğünü dile getirmiş (nasıl yapıldığı dontkillmyapp.com’da var).
Firefox’tan kaynaklı bir sorun da olabilir çünkü bu durumu ifade eden açık bir issue da var:
Chromium’da yaşanmıyor olma sebebi MIUI’ın Chromium’a bu konuda esneklik tanıyor olması veya Firefox’un bu şartlarda hayatta kalmayı beceremiyor olması (diğerlerinin de bahsettiği gibi Firefox’un Chromium’un karşısında beceremediği birçok şey var) olabilir fakat pek tabii bunlar spekülasyondan öteye gidemeyen varsayımlar…