Fedora'da YouTube video oynatma sorunu

İlk denediğim şeylerden birisi buydu zaten. İşe yaramadı. Neyse yapacak birşey yok artık. Başka öneriler gelirse bakarız.

öncelikle arama sırasında yaptığımız dork ve sorgular:

genel sorun: site:ask.fedoraproject.org firefox playback error fedora
Codec Sorunu: site:forums.fedoraforum.org firefox missing codecs fedora
DRM ve Widevine: site:reddit.com/r/Fedora firefox widevine error fix

sudo dnf install \
  ffmpeg ffmpeg-libs \
  gstreamer1-plugins-{base,good,bad-free,ugly-free} \
  gstreamer1-libav

2. RPM Fusion Deposunu Etkinleştirin:

Eğer RPM Fusion kurulu değilse, aşağıdaki komutlarla yükleyin:

sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm
sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm

3. Widevine DRM Desteğini Etkinleştirin:

Widevine modülü olmadan DRM korumalı içerik çalışmaz. Aşağıdaki komutla kontrol edin ve yükleyin:

sudo dnf install firefox-wayland

Widevine’i Firefox’ta Etkinleştirme:

1. Firefox’u açın.
  2. Adres çubuğuna about:addons yazın.
  3. Eklentiler bölümünde Widevine Content Decryption Module’ün etkin olduğundan emin olun.

4. Firefox’ta Donanım Hızlandırmasını Kontrol Edin:

Bazen donanım hızlandırması sorunlara neden olabilir.

• AyarlarGenelPerformans bölümüne gidin.
  • Donanım hızlandırması seçeneğinin işaretini kaldırın.

5. Güncelleme Kontrolü:

Sistemin ve Firefox’un güncel olduğundan emin olun:

sudo dnf update

6. Hata Ayıklama Günlükleri:

Hata detaylarını görmek için Firefox’un konsolundan hata günlüklerine bakabilirsiniz:

1. Geliştirici Araçları (F12 tuşuna basın).
  2. Konsol sekmesinde hata mesajlarını kontrol edin.

7. Firefox’u Yeniden Başlatın ve Test Edin:

Tüm adımları tamamladıktan sonra Firefox’u yeniden başlatın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Kaynaklar:

1 Like

Gönder gelsin bakalım

Bu dagitimlarla alakalı değil arch’a dönmeniz gerek yok. Önce zen browseri deneyin o da firefox catali bilgisayar eski olduğu için ama dediğim gibi appimage olanı kurun. Nasılsın da sorun yaşarsanız doğrudan brave kurun. Ama benim bu önerilerimde önce @ibrahimsql çözümlerini uygulayın ondan sonra son olarak önce zen sonra brave tercih edebilirsiniz. Ve esk8 cihazlarda gnome tercih edilmemeli. (Pencere yöneticisi flubox gibi yada xfce ve lxqt kullanılmalı)

Türkiye’de spor müsabakalarının yayını (futbol) sırasında kaçak yayıncılığı önlemek için bant daraltması uygulanıyor.

Sorununuzun kaynağı belki de budur. Benim de bazı sitelerim bundan etkileniyor özellikle spor yayınlarının olduğu saatlerde sitelere girişte aksaklıklar yaşandığını trafik azalmalarından anlayabiliyorum.

Çağ dışı bir yöntem :slight_smile: Sorununuz bundan mı kaynaklanıyordur bilmiyorum.

1 Like

Sorun bant daralması ile alakalı değil hocam. Arch’ta sorunsuz çalışıyor. Linux Mint ve Debian gibi dağıtımlarda da sorun yoktu. Fedora’da nedense sorun oluyor.

Hocam, siyasi olmaz ise , bir olaydan sonra band logunun kısıtlanmasının nedeni sizce nedir?

Kullandığınız farklı bir DNS yada VPN varsa bunu kapatıp dener misiniz?

Sorunun ağ ile alakalı olmadığına eminim. Çünkü ağ ile alakalı olsa yükleme simgesi vesaire gözükürdü videoda. Videoyu yüklemekte sıkıntı çıkmıyor. Sorun videonun 3 fps olması :smiley:

Dediğimi dener misiniz? 10 farklı kaynaktan aldım o yazıyı.

Görmemişim bakayım hemen.

Attığınız şeyleri önceden yüklemiştim zaten. Hata günlüklerinde de alakalı birşey gözükmüyor.

1 Like

Yurtdışından gelen trafiğin bantını kısıtlıyorlar işte kaçak yayını engellemek için. Siyasi bir durum yok sadece çağ dışı bir yöntem.

Sadece ağ bazında değil, Türksat ve Göktürk gibi uydularında bandını kısıtlıyorlar bu yüzden sadece yurtdışından kaçak izlemek isteyen insanları değil yurdunda TRT’ye her alışverişinde vergi ödeyen halkında seyir zevkini sıfırlıyorlar.

O zaman Firefox’ta bulunan sorun giderme modunu açıp bir test edebilirsiniz.

Sağ üstte bulunan üç çizgiye basın > yardım > sorun giderme modu

1 Like

Maalesef diğer herşeyi de denedim sonuç aynı.

1 Like

ffmpeg yüklüymüş zaten ama farklı bir sürümü yüklüymüş sanırım sudo dnf install ffmpeg --allowerasing ile yeniden yükledim ve sorun çözüldü. Teşekkürler.

1 Like

#SomeFedoraIdeologyProblems

sudo dnf swap ffmpeg-free ffmpeg --allowerasing
2 Likes

Hem sürücüler ve kodek yüklü olmasına rağmen rpm Firefox video açmıyor hem de flatpak Firefox performanslı çalışmıyor ise sürücüler veya başka bir yerde hata vardır. Flatpak Firefox’un performans sorunu yaşatması normal değil, flatpak uygulamaların normal paketlerden performans farkı yok

Flatpak performanslı çalışmıyor dememden kastım Flatpak’lar açılırken binary paketlere göre daha yavaş açılması ve daha yavaş kullanıma sahip olmasıydı. Ayrıca sorun çözüldü yukarıda belirttiğim gibi. ffmpeg paketinin özgür yazılım olan versiyonu (ffmpeg-free) yüklüymüş. Normal ffmpeg paketini ffmpeg-free ile değiştirince düzeldi.

Merhaba. Ben de fedora beta surecindeyken aynı sorun oluşmuştu. Stabil sürüme geçince sorun kalktı. Ama önceden Firefox kullanıyordum şimdi zen e geçtim belki onla ilgili olabilir. Bir de YouTube için daha önceden ilave özellik eklentilerini kullanıyordum bu sorunu yasadimtan sonra hepsini iptal ettim şu an sorunsuz zen de çalışıyor.

1 Like