Uygulamalara tıklayınca yüklüyor ama açılmıyor, neden?
Fedora 46 kullanıyorum.
Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-11-06T20:58:09Z
Uygulamalara tıklayınca yüklüyor ama açılmıyor, neden?
Fedora 46 kullanıyorum.
Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-11-06T20:58:09Z
Merhaba, foruma hoş geldiniz. Uygulamaları nereden yüklüyorsunuz? Bir uygulama mağazasından mı yoksa komut satırından, paket yöneticisi kullanarak mı? Mesela hangi uygulamalar açılmıyor?
hocam hesap makinesine tıklıyorum açılmıyor uygulamları yazılım denilen yerden yüklüyorum ama tıklayınca mouse yükleme işareti çıkıyor ama açılmıyor görüntü yok
Yaşadığınız sorun çok garip. Uygulamaları komut satırından (terminal) çalıştırıp, çıktılarını paylaşabilir misiniz? Mesela eğer firefox yüklüyse ve açılmıyorsa, terminale firefox
yazıp çıktıyı paylaşın.
hocam o açılıyor başka uygulama denediğimde açılmıyor
Açılmayan uygulamanın paket adını terminale yazın.
Gnome kullanıyorsan ghex kullanıyorsundur. Öyle çalıştırmayı dener misin?
yok hocam olmuyor hiç bir şekilde
Hex editör paket adını yazmışım pardon. Terminale gnome-calculator yazıp çıktıyı buraya yazar mısınız?
Fedorayı yeni mi kurdunuz? Yanlış kurulmuştur belki, bazı gnome uygulamaları doğru yüklenmemiştir?
evet bugün kurdum pop_osdan geçiş yaptım
** (gnome-calculator:7718): WARNING **: 23:33:50.523: currency-provider.vala:407: Cannot use ECB rates as don't have EUR rate
/home/enes/.cache/gnome-calculator/fxtwdcad.xml:1: parser error : Document is empty
^
** (gnome-calculator:7718): WARNING **: 23:33:50.530: currency-provider.vala:521: Couldn't parse rate file /home/enes/.cache/gnome-calculator/fxtwdcad.xml
** (gnome-calculator:7718): WARNING **: 23:33:50.535: currency-provider.vala:616: Cannot use UN rates as don't have USD rate
MESA-INTEL: warning: ../src/intel/vulkan/anv_formats.c:763: FINISHME: support YUV colorspace with DRM format modifiers
MESA-INTEL: warning: ../src/intel/vulkan/anv_formats.c:794: FINISHME: support more multi-planar formats with DRM modifiers
Gdk-Message: 23:33:50.708: Error 71 (İletişim kurallarında hata) dispatching to Wayland display.
bu hata verdi hocam
Anladığım kadarıyla firefox’u açabiliyorsunuz ancak gnome uygulamalarını (hesap makinesi gibi) açamıyorsunuz.
Bunu doğrulamak adına steam, discord yada işletim sistemi ile birlikte gelmeyen bir uygulama açmayı dener misiniz?
hocam yine aynı hata aldım
Hata kodunda wayland kaynaklı bir satır bulunuyor. Bilgisayarınıza reboot atıp giriş sayfasından X11 seçip devam eder misiniz?
hemen tabii ki yapıyorum
sudo dnf reinstall gnome
komutunu girip bilgisayarı tekrar başlatın.
Eğer olmazsa sudo rm -r /home/enes/.cache
komutuyla cachleri temizleyin.
@Gokturk Gnome uygulamaları native olarak wayland kullanıyor. X11’e geçip kullanmasından daha iyi bir çözümü olması gerek
oldu hocam sağolun ohbe
@morgan sorununun kaynağı Wayland imiş herhalde? tam anlayamadım bende.
mesa-intel hata kodundan anlamamız gereken sürücülerde bir sorun olabileceği yada kullanılan işlemci yada ekran kartının wayland desteklemediği mi?
İşlemci ve ekran kartı bilgilerini de paylaşır mısınız? Eğer eski bir işlemci ise Vulkan desteklemiyor olabilir.
Sadece en altta waylan hata mesajı var. Diğerleri için belki elle sürücü kurulumu çözüm olabilirdi.
Sonuçta yazılımları kullanabiliyor. Wayland isterse başka adımlar uygulaması gerekebilir. En azından öyle düşünüyorum.
Merhabalar, aynı sorunu yaklaşık bir hafta önce bende yaşadım. Gnome 46’dan Gnome 47’ye geçiş esnasında oldu. (Yanlış anlamadıysam Gnome artık uygulamaları vulkanla beraber çalıştırıyormuş.) Sorunun çözümünü bulamamıştım ve işlerimin aksamaması için x11’e kaçmıştım. Bazı forumlarda geçici çözüm önerileri buldum ancak çözüm hoşuma gitmemişti. Ardından vulkan paketlerini tekrar yükledim. Ek olarak nvidia paketlerini güncelledim. Sorun ortadan kayboldu.
Takip ettiğim konular ve çözüm önerisi içeriyor.
benzer bir problemi son bikaç haftadır flatpak zen browserda yaşıyorum, paneldeki kısayola tıklayınca tutukluk yapıyor gibi açılmıyor bikaç defa deneyince açılyor, internette ben de bişiy bulamadım bu konuda. terminalden yada uygulama çekmecesinden normal başlatıyor.