Merhaba arkadaşlar. Linux’a yeni geçtim Fedora kullanıyorum. Sıkıştırılmış dosyaları açabileceğim bir uygulama tavsiyesi alabilir miyim?
Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-09-30T12:25:18Z
1 Like
7 zip ile açabilirsin, sadece dnf paketini indirmen yeterli direkt kullanabilirsin
2 Likes
unkown
September 30, 2024, 6:20am
3
Merhaba, LXQt Archiver öneririm desteklediği Arşiv formatları şunlardır :
7-Zip Compressed File (.7z)
WinAce Compressed File (.ace)
ALZip Compressed File (.alz)
AIX Small Indexed Archive (.ar)
ARJ Compressed Archive (.arj)
Cabinet File (.cab)
UNIX CPIO Archive (.cpio)
Debian Linux Package (.deb) [Read-only mode]
ISO-9660 CD Disc Image (.iso) [Read-only mode]
Java Archive (.jar)
Java Enterprise archive (.ear)
Java Web Archive (.war)
LHA Archive (.lzh, .lha)
WinRAR Compressed Archive (.rar)
RAR Archived Comic Book (.cbr)
RPM Linux Package (.rpm) [Read-only mode]
Tape Archive File: * uncompressed (.tar) or compressed with: * gzip (.tar.gz , .tgz) * bzip (.tar.bz , .tbz) * bzip2 (.tar.bz2 , .tbz2) * compress (.tar.Z , .taz) * lrzip (.tar.lrz , .tlrz) * lzip (.tar.lz , .tlz) * lzop (.tar.lzo , .tzo) * 7zip (.tar.7z) * xz (.tar.xz)
Stuffit Archives (.bin, .sit)
ZIP Archive (.zip)
ZIP Archived Comic Book (.cbz)
ZOO Compressed Archive File (.zoo)
Single files compressed with gzip, bzip, bzip2, compress, lrzip, lzip, lzop, rzip, xz.
sudo dnf install lxqt-archiver
Bunun dışında’da Xarchiver ve Ark’da güzeldir.
1 Like
kde plasmanın default uygulaması ark benim işimi görüyor.
2 Likes
unkown
September 30, 2024, 10:35am
5
Maalesef bende rar ve zip dosyalarında sıkıntı çıkarıyor. Dosyalar açılıyor lakin hatalı oluyorlar. Bunu Firefox eklenti tasarlarken hata ayıklama modunda fark etmiştim
LXQt Archiver ve Xarchiver dışındakilerin hepsi öyle maalesef
Merhaba, bu sorunu bir firefox eklentisini crx eklentisi ile indirip zip olarak çıkarttıktan sonra düzenleyip tekrar zip olarak paketleyince fark ettim. Tar, XZ ve Rar paketlerinde sorun olmuyor lakin zip paketlerinde sorun oluyor. Sorunu unzip ve zip paketlerini kullanarak hallettim lakin Ark’da neden böyle olduğunu bileniniz varmı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Rarda’da eskiden olmuyordu. Güncelleme sonrası olmaya başlamıştı
1 Like