Fedora'da İnternet Hız Problemi

Arkadaşlar selamlar,

3 aydır fedora ile devam etmekteyim, yaklaşık bir iki hafta önce fiber internet bağlattım evime ve turkcell superonline kullanmaya başladım. sorun da burada başladı, maalesef denediğim tüm browserlarda siteler oldukça geç yüklenmekte. download hızım vs gayet iyi, fiber hızı alıyorum ancak fedora’da böyle bir problemle karşı karşıyayım. download ederken hızım yüksek fakat siteler yüklenmiyor. problemi ilk önce ISS’ten kaynaklı olduğunu sanmıştım fakat windows cihazda hiçbir sorun olmadan sayfaları gezerken aynı cihazda fedora’ya geçtiğimde böyle bir sorun yaşıyorum. konu ile ilgili bilgili arkadaşlar var mıdır?

not: kablolu bağlantı sorunudur, masaüstü pc’de yaşıyorum problemi.

Merhaba, sitelerin ilk açılması mı yavaş acaba yoksa yüklenmesi de mi yavaş? Yani adres çubuğuna bir site adresi yazdıktan sonra bazen DNS vs çözümlenmesi için kısa bir süre bekleyip sonra site hemen açılır. Eğer internetiniz yavaş ise DNS çözümlemesinden sonra da bir süre yüklenmesi vakit alır.

Sizin internetiniz hızlı olduğuna göre ikinci aşamada değil ilk aşamada sorun yaşıyor olabilirsiniz. Acaba sistemde veya tarayıcı özelinde DNS çözümleyicileri değiştirmeyi denediniz mi? Veya bundan başka bir nedenden kaynaklandığını düşündürecek bir yükleme, silme vs değişiklik (ISP değiştirme dışında) yaptınız mı son zamanlarda ?

2 Likes

merhaba, konu açtıktan sonra şöyle bir link buldum.

https://www.reddit.com/r/Fedora/comments/11q7ze8/fedora_37_internet_connection_super_slow/

burada yazanları yaptıktan sonra internet hızım düzeldi. siteleri tıkladığımda açılırken yavaştı, şu an son derece normal oldu :slight_smile: sanırım problem ipv6 ile alakalıymış.

2 Likes