Fedora Sürekli Takılyor, Donuyor ve kasıyor

Merhaba, Fedora Gnome 41 kullanıyorum yeni kurdum fakat sürekli donmaya ve kasmaya başladı multimedia sürücülerini kurdum nvidia driverini kurdum istediğim ve beğendim bir kaç eklenti vardı onları kurdum bir de fedora başladıktan sonra şifreyi giriyorum ekran bi 5 dk gelmiyor diğeri ise floorp’u açıyorum donuyor 5. kez açtıktan sonra normale dönüyor ve diğer programlarda dahil ve sürekli yanıt vermiyor nedeni nedir yaşayan ya da sorunu bilenler yardımlarınızdan ve bilgilerinizden faydalanmak isterim şimdiden teşekkür ederim.

dmesg.txt: dmesg.txt 4 kasım btt için - JustPaste.it
journalctl.txt: journalctl.txt 4 Kasım btt için - JustPaste.it

şunu da ekleyeyim, bu yazıyı yazarken bile zorlandım. Dual boot kullanıyorum, ssd ye w11 hdd ye Fedora kurulu.

Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-11-06T18:22:18Z

Merhaba foruma hoş geldiniz. Bütün gnome eklentilerini devre dışı bırakıp tekrar kontrol eder misiniz?

teşekkür ederim hoşbuldum devre dışı bıraktım yeniden başlatıp durumu bildiriyorum.

bütün eklentileri devre dışı bırakıp yeniden başlattım ekran yine geç geldi ve floorp 1 kere yanıt vermedi ve donarak açıldı bu sefer açılışta biraz hızlılık var

Windows’tan vazgeçip SSD üzerine kursam daha mı iyi olur sizce ? Windows’u bırakmak istiyordum zaten.

Bence daha mantıklı olur şahsen ben dualboot kullanıyorum ikiside ssd sen windowsu bırakmak istiyorsan ssd kurmak daha mantıklı

öyle yapmaya karar verdim peki gnome den devam mı etmeliyim kde mi kurmalıyım hangisi daha iyi ya da hard diske mi windows kurmalıyım

Hangi servisin ne kadar süre çalıştığını görmek için journalctl -xe komutunu atar mısın? Belki servislerin bazılarını kapatmak süreyi kısaltıp sorunu anlamamıza yardımcı olabilir.

Ben şahsen gnome kullanıyorum çok az fazladan ram yiyor kde kıyasla ama olsun eklentiler ile çok kişiselleştirilebiliyor tavsiye ederim ileride cosmic çıkacak mesela beğenirsem ona geçmeyi planlıyorum

journalctl’de nvidia driverı’nı kurduktan sonra

Kas 04 19:43:56 fedora-linux-gnome-41 systemd[1]: nvidia-fallback.service - Fallback to nouveau as nvidia did not load was skipped because of an unmet condition check (ConditionPathExists=!/sys/module/nvidia)

şöyle bir hata alıyorsun

daha sonra nvidia-fallback.service çalışıyor

daha sonra ise kernel

Kas 04 22:43:29 fedora kernel: Kernel command line: BOOT_IMAGE=(hd0,msdos3)/vmlinuz-6.11.5-300.fc41.x86_64 root=UUID=ed2feab2-600f-4e1c-9bed-a40cdbf09103 ro rootflags=subvol=root rhgb quiet rd.driver.blacklist=nouveau modprobe.blacklist=nouveau

bu şekilde bootta bunu blocluyor yani cpu ne kadar izin verirse waylandde bunu yaşıyorsun.

basitçe

sudo dnf remove \*nvidia\*470xx\* --noautoremove

burdaki gibi açarsan daha sonra ise

buradan yüklersen sorun olmayacağını düşünüyorum

ancak yine de denemek istersen

sudo dnf install akmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia-cuda

daha da sonra

sudo nano /etc/default/grub

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="nvidia_drm.modeset=1"

olacak şekilde sadece nvidia_drm.modeset=1 ekleyeceksin bir şeyi silme

sudo nano /etc/mkinitcpio.conf

MODULES=(crc32c nvidia nvidia_drm nvidia_uvm nvidia_modeset)

bunları ekledikten sonra

sudo mkinitcpio -P

sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

en son da bir reboot at bakalım düzelecek mi. o sırada çıktıları okuyayım eğer bir sıkıntı çıkarsa bir kez daa bakarız.

eve geçince hepsini yapacağım yardımlarınız için çok teşekkür ederim durumu bildireceğim

Dediklerinizi yaptım yazılım mağazasından indirdim ve şuanda hiç bir sorunum yok çözülmüş durumda herkese yardımları için teşekkür ederim