Fedora kurulum ekranı gelemeden donma

Fedora kurmak istiyorum fakat ventoydan fedorayı seçtikten sonra ilk fedora yazısı ve dönen halka geldiği anda ekran donuyor. Herhangi bir tty ekranına giremiyorum. Ekran kartım çok eski olduğu için bu durumun yaşandığını düşünüyorum.

Fedora 39 ve 40 denedim ikisinde de sonuç aynı.

Ekran kartım nvidia geforce 8400gs. Nvidia 340 driverı çalışıyor bir tek.
8 gb ram var.

Henüz minimal online imaj dosyasını denemedim şimdi indirip deneyeceğim.

Yardımlarınızı bekliyorum. :slight_smile:

1 Like

aşağıdaki boot parametresi ile başlatmayı denediniz mi?

nouveau.modeset=0

Ventoy’da Grub 2’den denedin’mi ?

Malesef modeset parametresi işe yaramadı.

Grub 2 seçeneği ve normal boot seçeneği aynı grub 2 yi çalıştırıyor. Belki olur diye tekrar oradan da denedim ama hala aynı durumda.

Bir de bu değeri 1 yapıp deneyebilir misiniz?

Malesef modeset 1 parametresi de çalışmadı.

Minimal fedora netinstall iso dosyasını flash diske attığım halde ventoy görmüyor. Bir şekilde ventoya gösterip minimalden adım adım ilerlemeyi düşünüyorum.

Ventoy’dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, başka bir Flash belleğin varsa yada Ventoydan iso dosyalarını başka bir cihaza akatarıp, flash belleğini balena etcher ile flashla istersen, birçok kullanıcı iso dosyalarında ventoy ile hata alabiliyorlar, mesela ben web ve ui’de hep hata aldım. Bash ile yüklediğim zaman sorunsuz çalıştı, ve şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım :slightly_smiling_face:

1 Like

Diske imajı yakmakta işe yaramadı.

Minimal netinstall ile de denedim. Troubleshooting kısmında basic graphics modunu da denedim. Hiçbir şekilde kuramadım sorun aynen devam ediyor.

Hash doğrulaması yaptım. Her 3 dosya içinde hepsi düzgün inmiş. Magnet ile indirmenin bir anlam ifade edeceğini sanmıyorum.

O zaman, bir sıkıntı olmaması lazım, BIOS/UEFI’da Secureboot kapalımı?

Fedora USB'den Başlatınca Siyah Ekran Sorunu gönderisinden tartışılmaya devam ediliyor:

Fedora kullanıyorum ve ben bunu denedim olmadı siyah ekran dan çıkmıyor ne yapabilrim