Fedora Gparted ile diski bölmeye çalışırken hata

fedoranın yanına windows 10 kurmak için diskimi bölecektim.
GParted yazılımı ile diskimden 50GB boyutunda bir alan açtım, işlemleri uygula butonuna bastıktan sonra bir süre diskin yeniden boyutlandırıldığını söyleyen bir pencere çıktı sonrasında ekran siyah oldu.

Ekran geri geldiğinde firefox ve plasmashell çökmüştü

diskin yanında görseldede göründüğü gibi sarı bir ünlem çıktı, sağ tıklayıp “bilgi” kısmına tıkladığımda bahsettiğim hata yazıyordu

ekran karardıktan sonra birşey olur korkusuyla bilgisayarı kapatmadım.
tüm verilerimi yedekleyebilecek bir diskim yok ve buluta yedeklememde günler sürer, veri kaybı yaşamadan bu sorunu nasıl çözerim?

Şimdi GNOME disks ve KDE Bölüntü Yöneticisi ile baktım herhangi bir sorun veya diskimde eksik bir alan yok gibi görünüyor ama dosya yöneticisinde 50gb eksik görünüyor

bu tür işlemleri usb’den gparted iso’suna boot edip yapmak en sağlıklısı hocam, bir de öyle bak diskine.

https://gparted.org/download.php

1 Like

dediğiniz gibi yaptım, iso’dan boot edince hiç bir sorun yokmuş gibi göründü hem diskim olması gereken boyuttaydı hemde uyarı yoktu ama bilgisayarı açınca halen 50gb yok ve uygulamada uyarı devam ediyor

iso’dan girip 50 gb küçültüp, değişiklikleri uygulayıp, daha sonra geri büyütmek belki işe yarar (en azından öyle umuyorum :smile:)

İsoda görünmemesinin sebebi diskin şifreli olmasıymış, şifreyi girdikten sonra dediğin gibi 50gb küçültüp geri ekledim ve çözüldü.

Yardımın için teşekkürler.

1 Like