Fedora 40 KDE Plasma 6 zaman zaman donma sorunu

Fedora 40, Kde Plasma 6 kullanıyorum sık olmasada bazen imleç ve ekranda donmalar ve ses bozulmaları oluyor. Reboot attıktan sonra düzeliyor ancak belli bir süreden sonra yeniden başlıyor. Çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

peki kasma olduğu zamanki işlemci ram kullanım yüzdeleri ne durumda.
kasma yaşandığı zaman htop komutu ile bakarsınız birşeyler zorlanıyormu diye

CPU yüzde 50’nin altında oluyor genellikle

bu tip bir sorunla karşılaşmadım ama aklıma direk bu geliyor
hangi işlemci hocam belki ani artışlar yaşanıyordur htop ile takip ettinizmi

birde başka dağıtımlar denemişmiydiniz sadece fedoradamı bu oluyor

Hocam PC acer nitro 5 i5 12. nesil 3050ti ve 8gb ram var. Bu bilgisayardan beklenmeyecek donmalar yaşanıyor. Htop komutunu hiç denemdim ona bir bakacağım. Önceden kubuntu,mint ve kde neon denedim ancak ilk kez fedorada karşılaştım.

Dediğiniz gibi, o sistemden beklenmeyecek bir sorun benim başıma daha önce gelmediği için başka öneri veremeyeceğim. Daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır. Ama şunu söyleyeyim: Şu an Arch Linux’ta Ryzen 5 5600H laptop işlemcim boştayken yüzde 3-4 civarında kullanılıyor. Siz ‘genelde yüzde 50 altında kullanılıyor’ derken, ben VSCode açık, 2x YouTube video açıkken yüzde 20’yi geçmiyorum.

Kasmalar başladığı zaman, htop komutu ile buna neyin sebep olduğuna bakabilirsiniz; ani artışlarla bir şey zorlanıyor olabilir. RAM’i de takip edebilirsiniz.

1 Like

Anladım teşekkürler htop komutuna dediğim gibi bir bakacağım CPU ve RAM takibi yapacağım. Konuyla alakalı başka çözüm sunabilecek arkadaşlar konuya el atarsa sevinirim. Sorun hala tam olarak çözülmedi