Bugün yeni aldığım Lenovo G15 V2 bilgisayara Fedora 39 Workstation kurdum. Bspwm geçmek için paket yöneticisi ile kurulumu yaptım fakat GDM’de session switch olayı yokmuş galiba. LightDM kurmaya karar verdim, paket yöneticisi ile kurdum ve systemctl ile gdm’i devre dışı bırakıp lightdm’i aktif ettim fakat başlangıçta “failed to start lightdm.service” hatası alıyorum.
Merhaba, gördüğüm kadarıyla depencies eksikliği nedeniyle başlatılamıyor. Son satırda verdiği uyarı bu. Hangi komut veya rehber ile kurulumu yaptınız? Fedora kullanmadığım için sizin işletim sisteminiz özelinde bir gereklilik ayar var mı emin değilim.
sudo dnf in lightdm
komutunu yazdım sadece.
Bundan sonra sddm de indirip denedim ve o da başlıyor ancak klavye düzeni ayarlanmıyor, şifremi giremiyordum 1 yaptım böyle kullanıyorum. bspwm de çalışmadı hyprland kurdum konfigürasyonla uğraşıyorum şuan. LightDM’i nasıl halledebiliriz hocam?
lightdm --test-mode --debug
bu komutun çıktısını buraya atabilir misin?
Sddm’de klavye düzenini değiştirmesi kolay. Eğer SDDM ile devam ederim derseniz onu da anlatayım.
Hocam kafam attı hyprland ve waybar configleriyle falan uğraşmaktan ve systemctlden tekrar gdm enable ederek gnome geçtim. Sanırım hemen geçmek doğru bir fikir değildi, linuxta çok yeniyim zaten daha ilk bilgisayarımı alıp ilk dağıtımımı kurdum bugün😆 yine de verdiğiniz komutun çıktısını atayım yarın, olduğu kadar öğrenmiş olurum. Teşekkürler iyi geceler.
mehmetali@lenovo:~1$ lightdm --test-mode --debug
Running inside an X server requires Xephyr to be installed but it cannot be found. Please install it or update your PATH environment variable.
Hocam komutun çıktısı bu. Wayland kullanıyorum bu arada.
Bu paketi de kurdun mu?
Kurulu değilse muhtemelen kurduktan sonra sorunun çözülecek.
Wayland kullaniyorsan zaten lightdm deneme. Sddm dene.
Diyorsan illa LightDM, sunlari yap;
sudo systemctl enable lightdm; sudo reboot