Çağımızın en büyük problemlerinden birisi, malum. Arkadaşlıkların nasıl kurulduğunu, beynimizin sosyal ilişki limitini ele alan güzel, açıklayıcı bir video olmuş. Siz nasıl buldunuz?
Benim hiç arkadaşım yok, gerçek anlamda “sıfır”. İhtiyaç da duymuyorum açıkçası. Önceden hiç mi yoktu, vardı tabi. Dönem dönem hayatıma giren insanlar oldu ama kalıcı olmadılar. Hatta internette psikoloji öğrencisi bir kızla tanışmıştım, birbirimizi sevdiğimizi de söylüyorduk. Benim psikllojik sorunlarım yüzünden o da yalan oldu, terk edildim Artık RPG oyunlarındaki karakterlerle bağ kuruyorum, onlar terk etmiyor en azından. Kim bilir belki yapay zeka sevgili yaparım
Benim baya vardı aşırı fazla sosyal birisiydim son iki yıldır hepsiyle koptum neredeyse millet işine gücüne sevgilisiyle vakit ayırmaya başladı artık
Günümüzde çoğu arkadaşlık çıkar üstüne kurulu gönülden bağlı bir arkadaşı bulmak zor en az 1 tane gerçek arkadaş olsa bile yeter de artar.
Eksikliğini hissetmediğine emin misin? Hiç dışarı çıkıp park, sinema, kafe gibi yerlerde insanları görünce kötü hissetmiyor musun?
Benim arkadaşlarım var ama çok muhabbet etmiyoruz. Eskiden gece dışarıya çıkar marketten gazoz, çekirdek et filan alır. Bir parka oturur muhabbet ederdik bi ara. Ama şuan çokda konuşmuyoruz, küs olduğumuzdan falanda değilde herkesin işi gücü olmasından kaynaklı, malum korona işsizlik ve enflasyon getirmişti. Birde üzerine deprem vurdu hem fiyatlar uçtu hemde maaşların değeri düştü. Şuan doların bizde nasıl hala bu kadar düşük olmadığına şaşırıyorum. Şuan komşu ülkelerimizdekilerin çoğunun parası değer kaybetti.
O tür aktivitelerim hiç olmadığı için, tatmadığım için diyeyim, tadını almadığım bir şeyin de eksikliğini hissetmiyorum. Evden dışarıya çıkmıyorum sadece özel günlerde ve hastaneye gideceksem çıkıyorum.
Ama sosyal medya kullanıyorsundur.
Burası dışında hayır. Buraya da 2 - 3 gün önce kaydoldum ve biraz açıldım burada. Telefon da kullanmıyorum, arayacağım veya beni arayacak kimse olmayınca yıllar önce sattım. Tabletim var.
O zaman ailenle çok muhabbet ediyorsundur. Evde hiç bir şey yapmadan oturcak değilsin ya