Epic Games İçin En İyi Launcher Hangisi?

4 seçeneğimiz var

1.Heroic Lahuncer
2.Lutris
3.Bottles
4.Wine

Ben Heroic Lahuncer’ı denedim ama performansdan memnun kalmadım (en çok önerilende heroic diye biliyorum). Sizce en optimize ve Windows ile aynı fps verebilecek uygulama hangisi?

Bottles’ın oyun modu var Lutris de zaten oyun için yapılmış. Wine’ı hiç kullanmadım (hep dolaylı yoldan kullandım) oyun modu felan varmı bilmiyorum.

Ben şöyle düşündüm Bottles veya Lutrise Epic Games exe si yükliyip kullansak heroicden daha fazlamı fps alırız? ve böyle birşey yaptığımızda Lutrisdenmi yoksa Bottlesdanmı daha yüksek fps alırız.

Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-10-24T19:38:51Z

HGL ve Lutris dışındakiler Epic Games’e alternatif istemciler değil.

Dediğin işlemler oyundan oyuna değişir. Epic Games exesi atıp Heroic’ten daha kullanışlı olacağını sanmıyorum. HGL, asıl Epic Games istemcisinden zaten daha iyi bir istemci. Doğrudan onu kullanmanı öneririm.

1 Like

Daha iyi bir istemci demişsiniz ama ben tam tersi performans kaybı yaşadım windowsta gta 5 fps im 70-60 arasındayken şimdi 65-50(ve drop oluyo) oldu ve gta 5 onlineda battle eye tarafından sürekli kick yedim bu yüzden başka bir uygulama geçmek istemiştim

Oyundan oyuna değişir de dedim. Ayrıca Epic Games clientı sormuşsunuz. Onun yanıtını verdim.

Lutris daha kapsamlı bir client. Ben yine de sadece Steam ve Epic kullanıyorsanız diye Heroic öneriyorum.

Bottles ve wine bir Epic Games Launcher uygulaması değil ve Lutris, HGL alternatifi değiller. Kendi içlerinde hangisi iyi diye soruyorsanız Bottles öneririm.

Oyun performansı için de tekrar söylüyorum, denemeniz gerek.

Ayrıca GTA5 Online GNU/Linux dağıtımları için eylül ayında desteklemeyi kesti bu yüzden kick yemişsinizdir.

2 Likes

Lahuncer öneremeyecem ancak launcher olarak @Bugavus hocamın önerdiği Heroic Games iyi benim kanımca. Yaşadığınız fps düşüşü, drop gibi sorunlar platformdan bağımsızdır yüksek ihtimalle. Farklı wine/proton sürümleri denemenizi, ayrıca steamde üst kısımdaki kütüphane yerinden “add non-steam game” kısmından gta5 exesi seçip orijinal protonu da denemenizi öneririm. Şimdilik bu kadar sağlıcakla kalın.

gta5.exe si heroic in içindeki wine da yani nerde olduğunu bilmiyorum

Ana dizindeki {home} .wine klasörünün içinde olması lazım oyunun dosyalarının. Şuan bilgisayarımda wine yüklü değil o yüzden deneyemiyorum

Aylardır Heroic launcher kullanıyorum bazen ufak tefek sorunlar çıkabilir ama denediklerim arasında en iyisi tartışmasız Heroic idi bu arada heoric olmassa lutris deneyebilirsin ama kesinlikle heroic olur

1 Like

Ben Epic Games’i belki bir yıldır belki daha uzun süredir kullanmıyorum ama lazım oldu mu Heroic gibi Legendary de işimi görüyordu diye hatırlıyorum. Şimdiki durumları nasıl bilmiyorum ama alternatifleri var mı, emin değilim.

1 Like

.wine diye bir klosör bulamadım

hmm o zaman baştan anlatayım. “Wine Prefix” dediğimiz bir kavram var. Bununla birden fazla prefix oluşturup windows dosyalarınızı ayrı yerlerde tutabilirsiniz. Her biri windows için birbirinden bağımsız ayrı instance görevi görüyorlar galiba. Diyeceğim şu: herouc her oyun için ayrü prefixler açıyorsa (ki benim düşünceme göre öyle) oyunun ayarlarından wine’ın bulunduğu klasöre gitmeniz gerekiyor. Ve ya heroic’in kendi için ayrı bir prefixi de olabilir. Yapmanız gereken heroic ayarlarından bu dosya yolunu bulmak

2 Likes

Rare launcher de iyi bence.

2 Likes