EndeavourOS Left4Dead2 Çökme Sorunu

Oyuna girip single player olarak başlatıyorum yükleme ekranının sonuna kadar gelip biraz bekleyip kapanıyor.

[mrbcksz@ABRA ~]$ neofetch
                     ./o.                  mrbcksz@ABRA 
                   ./sssso-                ------------ 
                 `:osssssss+-              OS: EndeavourOS Linux x86_64 
               `:+sssssssssso/.            Host: ABRA A5 V15.2 Standard 
             `-/ossssssssssssso/.          Kernel: 6.6.40-1-lts 
           `-/+sssssssssssssssso+:`        Uptime: 2 hours, 22 mins 
         `-:/+sssssssssssssssssso+/.       Packages: 1256 (pacman) 
       `.://osssssssssssssssssssso++-      Shell: bash 5.2.26 
      .://+ssssssssssssssssssssssso++:     Resolution: 1920x1080 
    .:///ossssssssssssssssssssssssso++:    DE: Plasma 6.1.3 
  `:////ssssssssssssssssssssssssssso+++.   WM: kwin 
`-////+ssssssssssssssssssssssssssso++++-   Theme: Breeze-Dark [GTK2], Breeze [GTK3] 
 `..-+oosssssssssssssssssssssssso+++++/`   Icons: breeze-dark [GTK2/3] 
   ./++++++++++++++++++++++++++++++/:.     Terminal: konsole 
  `:::::::::::::::::::::::::------``       CPU: Intel i7-9750H (12) @ 4.500GHz 
                                           GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q 
                                           GPU: Intel CoffeeLake-H GT2 [UHD Graphics 630] 
                                           Memory: 6681MiB / 15848MiB 

Oyun Linux için iyi çalışıyor görünüyor.

Oyunu nasıl çalıştırıyorsunuz? Proton ile mi yoksa native şekilde mi?
Proton kullanıyorsanız hangi sürümünü kullanıyorsunuz ve ProtonGE kullanmayı denediniz mi?
Steami terminalden başlatıp oyunu çalıştırın ve oyunu başlattıktan sonraki logları buraya atın.

hocam ilginize teşekkürler
oyun zaten native olduğu için proton wine vs kullanmıyorum. Direkt olarak steam üzerinden indirip açıyorum. Size bu sorunu raporlamak için oyuna girdim fakat sanayiye giden araba misali oyun çökmedi. Bi kaç kere üst üste denedim oyun açılıyor. Fakat bir türlü ekran kartıyla açamadım. steam.desktop dosyasını düzenleyerek varsayılan olarak steam i prime-run olarak başlatıyorum çünkü oyunlarda devreye girmiyordu ekran kartım. Sorun şu ki Left4Dead2 de başlatma seçeneklerine de eklesem prime run olarak da açsam ekran kartı devreye girmiyor. oyun 30 fps lerde sürünüyor.

DRI_PRIME=1 steam

Bu komutu yazıp steami başlatın. Ekran kartınız aktif olacaktır ancak bu haliyle her steami başlattığınızda bu komutu çalıştırmanız gerekiyor. Sorununuz çözülürse bu komutu steam giriş dosyasını düzenleyerek ayarlayın. Yapay zeka kullanarak da ayarlayabilirsiniz.

değişen bi şey olmadı ekran kartı kullanımı hala 0. Zaten steam varsayılan olarak prime-run olarak başlıyor.