Ekranın yeşil ve mora dönüşmesi

Steamden proton ile bazı oyunlara girince siyah gözükmesini gereken yerlerden yeşil, beyaz gözükmesi gereken yerlerde ise pembe gözükme sorunun vardı. Her oyunda olmasa da bazı oyunlar bu yüzden oynanmıyordu. Oyunu kapattıktan sonra monitördeki renkler normale dönüyordu. Ama bugün Tomb Raider girdim yine aynı şekilde yeşil gözükme sorunu oldu ve bende oyunu kapattim ama bu sefer sorun çözülmedi. Üstelik bilgisayarı kapatmama rağmen sorun devam ediyor. Oyun açılana kadar her şey normaldi oyun açıldıktan sonra bunlar başladı.

Ekran kartım amd, hangi loglara bakmam gerek bilmiyorum, yardım bekliyorum.

Ekran durup dururken normale döndü, nedenini anlayamadım. Donanımsal bir sorun gibi davranıyor ama bu durum oyunu açmam ile tetiklendiği için garip geliyor.
edit: Hızlı sevindim ve yeşil ekran geri döndü :slight_smile:

Ekran kartı modeliniz nedir? Sorun donanımsal gibi geldi bana da. Çünkü sadece GPU kullanımı artınca ortaya çıkıyor.

ekran kartim Amd Radeon HD 7600M Series. Eski bir laptopum var…
Az önce içini açıp kontrol ettim. Monitor pini çıkmaya başlamıştı. Yerine geri oturttum biraz izleyeceğim. Belki o yüzden olmuş olabilir ama yine de bunu oyunun tetiklemesi tuhaf.

Bilgisayarınızın oyunu açınca ısınması beklenilen bir durumdur ama akla gelmeyen şey eDP bağlantısının konektörlerinin yeni ipad’den de ince olduğu gerçeğidir.

Farklı maddelerin, farklı genleşme katsayılarından dolayı kabloyu ve pimleri yerinde tutan konektördeki milimetrik farklar gene milimetrik bağlantıları etkilemesidir.
pci, usb bağlantılarında bir faktör olmasa da böyle küçük konektörleri etkileyebiliyor tam takılmadıysa.

4 Likes