Bugün saat 21.10 da e-Devlet hesabıma 4 kere giriş denemesi yapılmış. Hesabımın şifresini değiştirdim elimden başka bir şey gelmez sonuçta. Hesabıma giremediler ama kimlik numaram ellerinde diye düşünüyorum sizce ne yapmalıyım tavsiyeleriniz var mı?
2 aşamalı doğrulamayı da açarak işi garantiye almanı tavsiye ederim. Bunun haricinde hiçbir şey yapmana gerek yok. Herkesin kimlik numarası, adresi, ailesi, aile tc, aile telefon numarası ve aklına gelebilecek tüm bilgiler 12 yaş Discord veletlerinin elinde. Tek sebebi…
Tamamdır hocam 2 aşamalı doğrulamayı açacağım. İçimi rahatlattın çok teşekkür ederim. Sebep olan herkese buradan selamlar
Banada yani ailemdeki herkesin hesabına 10 kere başarısız deneme ve VPN ip leriyle bağlanmaya çalışmışlar yurd dışı erişimi kapattım ancak hala şifreyle farklı iplerden denemeler geliyor başarısız hepsi allahtan ama evet bilgilerimiz zaten internette var ama neden bir insan deneme yapmaya çalışır hesaba gerizekalılar ya
Edevlet’te sadece spesifik IP adresleri dışında kapatma, sadece yurt içi giriş seçeneği var güvenlik kısmında, işini görür
Vallahi hocam insan bir şey olmayacağını bilse bile tedirgin oluyor konuyu açtıktan sonra 3-4 tane daha deneme yapılmış resmen istismar ediliyoruz.
Açtım hocam hepsini.
Şifre uzunsa pek dert etme, direk suç duyurusunda bulun
Nereye suç duyurusunda bulunmam gerek uğraştıracaklar ve sonuç alınmayacaksa pek bir manası yok gibi geliyor.
BTK’ya (Onların seni yönledireceğini sanıyorum.) yada direk karakola dilekçe vermen gerekiyor, benim E-Devlet hesabına birileri yetkisiz bir şekilde erişmeye çalışıyor diye, güvenlik ve ayarlar kısmında, hangi IP adresin hangi zamanda girmeye çalıştığı belli oluyor.