Bu sayfada /etc/udev/rules.d/99-dualsense-controllers.rules adlı dosyanın içine yazmam gereken kodu yazıp sistemi yeniden başlattım ancak halen rpcs3 de steam de DualSense’imi görmüyor. (Bluetooth da denedim kablolu da denedim) Linux’ta hiç DualShock veya DualSense kullanan oldu mu? Kullanan olduysa driverları nasıl yüklediniz arkadaşlar? Not: Cihazı daha önce Windows’ta da kullandığım için firmware’i güncel. Bundan eminim.
ben bluetooth ile bağlandığımda ışıkları yanıyordu fakat steam kolu görmüyordu. Çözüm kolu kabloyla bağlamak oldu, fazladan bir driver yüklediğimi sanmıyorum ama driver kaçırıyor olabilirsin.
Ekleme:
Şimdi aklıma geldi kabloyla bağladığım halde ve oynadığım oyunda (wukong) full dualsense desteği var densede öyle birşey yok malesef
oyun ayarlarından controller kısmından steam inputu seçip oyun içinden input type ı playstation olarak değişmem gerekti
bu arada bu dualsense özelliklerini unut hiçbiri çalışmıyor
Kabloyla çalıştırmayı başardım hocam az önce ancak maalesef bluetooth ile çalışmıyor. Windows kullanırken bluetooth ile çalışıyordu. Neden Linux’ta kablosuz olarak çalışmıyor ki?
Dualshock 3 kolunda kabloyla bağlanırken sorun yok fakat bluetooth konusunda ben de sıkıntı yaşıyorum; bluetooth’a onlarca istek geliyor, kabul ediyorum, daha sonra şifre istiyor, 0, 0000, 1111 tarzı şeyler denedim fakat kabul etmiyor.