Dualboot 2 Linux dağıtımı arasında dosya transferi yapılabilir mi?

Şuan kullandığım Linux distrosunun yanına dualboot olarak farklı bir linux distrosu kuracağım. İki işletim sistemi arasında dosya transferi yapılabilir mi? Özellikle büyük boyutlu dosyalar (Steam’deki oyunlarım mesala) Ya da o dosyalara iki farklı distrodan erişebilir miyim?

Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-10-02T18:32:56Z

Gerek aynı disk gerek de ayrı disklere kurulmuş olsunlar şifreli olmadığı sürece C/D ye erişiyor gibi erişebilirsiniz. Dosya izinleri ve sahipliklerinde belki sorun yaşayabilirsiniz ama onun dışında bir sorun olmaz. İlgili diski müsait bir yere mount edip dosyalarınızı aktarabilirsiniz veyahut bu disklerin otomatik olarak mount edilmesini sağlayabilirsiniz.

Şifreli olurlarsa ne olacak derseniz o zaman araya şifreyi çözme ve şifresi çözülmüş disk bölümünü (/dev/mapper/adı) bağlama adımı ekleniyor.

3 Likes

Şifreli olmadı sürece kısmına gelince yüzüm düştü. :smiley:

O işlemi tam olarak nasıl yapacağız hocam?

Yok yüzünüz düşmesin. Eğer sürekli bağlamanız gerekmiyor ise zaten sorun olmaz. Az önce başkaca bir konuda komutları yazmıştım direkt kopyalıyorum buraya. Bu iki satır kod sadece.

sudo cryptsetup luksOpen /dev/sdX isim           # isim yerine belirlediğiniz bir kelime yazın
sudo mount /dev/mapper/isim /mnt/benim_dizin     # buradaki isim ve benim_dizin kelimelerini uygun değerler ile değiştiriniz.

illa /mnt/X konumuna mount etmek zorunda değilsiniz. Mesela Endeavouros /media/X dizini altında bir klasör oluşturup oraya bağlıyor. Size kalmış.

3 Likes

Sağ olun hocam teşekkürler.

1 Like