Ne diyecegimi bilemiyorum artik. Distrowatch’i niye yasaklar bir insan? Nasil bir gerekce olabilir hala aklim almiyor. Zararli yazilim barindirma mevzusunun hikaye oldugunu dusunuyorum. Halk zararli yazilim kapmis, falan filan… cok umrunda degil. Adalet yuruyusunde neler oldugunu biliyoruz zaten, isine geliyor onlarin. Ek olarak Ozgur Yazilim Vakfi bir suredir inaktif diye biliyorum.
işin ilginç tarafı zapret kullanmama rağmen siteye erişemiyorum. zapret ile siteye girebilen arkadaşlar varsa kullandığı ayarları paylaşırsa memnun olurum.
zapretle alakali bir rehber paylasabilir misin? Internetten uzunca bir sure arastirmama ragmen bir turlu beceremedigim bir sey olarak kaldi benim icin.
Forumda hali hazirda bir rehber paylasilmis zaten. Simdi gordum.
Su anda zapret ile denedim. Ben de giremiyorum. Su anda merak ettigim tek sey bu sitenin aslinda neden yasaklandigi. Malware, ip cart curt. Bunlarin yalan oldugu ortada zaten.
Resmen saçmalık ya, yani eskiden beri kimsenin bulamadığı virüsü biz’mi bulduk. Kaldı ki site benden senden yaşlı, en çok güvenirsek buna güvenmemiz gerekir. Herkes kullanıyor. Adamlar işsiz, ciddiyim tüm türkiye’ye zarar ziyanlar. Ula oğlum saçma sapan sebeplerle güvenilir siteleri yasaklıyacağına gitsin işi yok gücü yoksa korsan uygulama yüklenen siteleri ve bilinmeyen linkler ve reklamlar veren siteleri yasaklasınlar. Bazılarının site kurucuları bile belli değil. Virüs gelecekse en çok onlardan gelir. Var ya yakın gelecekte bizimkiler microsoft, wikipedia’yıda yasaklar olur biter dimi canım
Eposta attım, merak ettim niye yasaklamışlar. Dönüt olursa buraya yazarım.
Hocam distrowatch zaman zaman kullandığım bir site. Açık kaynaklı yazılımların popülerlik sıralamasını vs. barındırıyor. Nasıl bir zararlı yazılım barındırmış olabilir? Sitede bildiğim kadarıyla doğrudan yazılım indirme servisi de yok, açık kaynaklı linux dağıtımlarının orijinal sitelerine yönlendiriyor. Barındırdığı zararlı yazılım konusunda (varsa) bilgilendirebilir misiniz?
İşin ilginç yanı, oltalama saldırısı olan ve her yere reklam veren bir siteyi pek çok yere bildirmiş olmama rağmen uzun süre site açık kalmıştı. Hatta kapanana kadar (Ki kapatan devlet mi ondan da emin değilim, belki reklamlardan kara liseye alındığı için domain değiştirmiştir.) bir tanıdığım da oltaya gelmişti. Bu sitelerin tespiti konusunda epey noksanız.
Sonra siyaset yapma diyorlar. Her şey tek şeye bağlanmış, o tek şey kafasına göre karar alıyor. Maalesef siyaset bir tek aldığımız nefeste yok. Kalan her şeyde etkisi var.
Bu konuyu da uzun zaman önce açmıştım ama arkadaşlar ben vpnle giriyorum, dns ile giriyorum, torla giriyorum falan dediler. Ben de ısrarla asıl sorunun normal erişemiyor olmamız desem de gereken etkşyi yaratamadım. En son ayda yıl bir hata oluyor düzelir dendi şimdi de bu konuyu gördüm.