Discourse Solved eklentisini kurunca site çöküyor

Merhabalar,

Hosting dünyam üzerinden VDS alıp Yunohost kurulumu gerçekleştirdim. Discourse hoşuma gitti kurdum. Sistemi az çok kavradım fakat çözemediğim bir nokta var.

solved eklentisini kurduğum zaman site çöküyor. Ekran resminde olduğu gibi forum vb içerikler yüklenmiyor. sürekli navmenu ve kenar çubuğu klonlanıyor. Hiç bir sekmeye giriş olmuyor.

Ayrıca burada yunohost kurulum sistemini referans aldım adımları şu şekilde yapıyorum;

ssh üzerinden giriş yapıp sudoya geçiyorum. sonrasında sırasıyla

cd /var/www/discourse/discourse
RAILS_ENV=production bin/rake --trace plugin:install repo=https://github.com/discourse/discourse-solved
RAILS_ENV=production bin/rake --trace assets:precompile
systemctl restart discourse

Fakat bu şekilde sorun yaşıyorum chatgpt vb gibi yapay zekalardan destek alarak ilerledim fakat çözüm olmuyor farklı kurulum yolları olduğu için docker vb onlara yönlendiriyor komple sistem çöp oluyor.

Bu sorunu yaşayan var mı? çözümü bilen var mı?

Son düzenleyen: @fish 2025-02-01T16:10:49Z

1 Like

Merhaba foruma hoş geldiniz.

Eklenti kurulumu bu şekilde olmuyor. Install plugins on a self-hosted site - Self-Hosting - Discourse Meta

Burada anlatıldığı gibi app.yml dosyasını editleyip sonrasında rebuild atmanız gerekiyor. Bu hemen hemen her eklenti için geçerli. Sadece bazı eklentiler ekstra adımlar da istiyor.

1 Like

Bunu görüp denemiştim fakat farklı hatalar aldım. Şimdi tekrar deneyip sonucu bildireceğim. Bu aşamada ufak bir soru olarak;

cd /var/discourse (yunohost üzerinde klasör yolu cd /var/discourse/discourse bu şekilde yapılandırmam gerekiyor değil mi?)
nano containers/app.yml

1 Like

Evet best practices bu şekilde.

Kurulum → /var/discourse içinde
Eklentiler de → bu klasörün altındaki /containers/app.yml dosyası içerisinde

1 Like

Emin olmak adına tekrar yazıyorum klasör yolu çift discourse olarak geçiyor doğrudur değil mi :slight_smile:

/var/discourse/discourse

1 Like

Normalde hayır. /var/discourse olmalı sadece. Alt alta klasör mü açtınız acaba yanlışıkla :thinking: Eğer çok bir şey kurmadıysanız sıfırdan kurmanız da iyi olabilir.

/var/discourse

a@b:/var/discourse# ls
bin   containers        discourse-setup  launcher  README.md  scripts  templates
cids  discourse-doctor  image            LICENSE   samples    shared   tests

ve

/containers/app.yml

a@b:/var/discourse/containers# ls
app.yml
1 Like

Hayır kendim açmadım. Yusuf beyin videosu ile kurulum yaptığımda otomatik olarak bu şekilde yapıyor. 2 karşılaştım bu durumla. Komutlar çalışmadığında fark etmiştim durumun böyle olduğunu -lm ile klasör listelemesi yaptığımda da bu şekilde olduğunu fark ettim.

1 Like

İsterseniz buna rağmen devam edin. Eğer yunohost böyle kurduysa kendi içinde bir bildiği olabilir. Fakat eklenti kurulumu gene aynı. Artık her nerdeyse o app.yml dosyasını bulup editliyoruz. Sonra rebuild.

1 Like

Malesef nano içerisinde kodu girerken kayıt edemiyoruz orada kilitlenip kalıyor.

ctrl + o yapıp kabul ettiğimde hata sesi veriyor kaydetmiyor.

Ayrıca Discourse yi yunohost ara yüzünden kurduğumda dosya yolu şu oluyor

var/www/discourse/discourse

root@panel:/var/www# cd /var/www/discourse
root@panel:/var/www/discourse# ls -l
total 8
drwxrwx---  7 discourse www-data 4096 Feb  1 12:20 dependencies
drwxrwx--- 24 discourse www-data 4096 Feb  1 12:24 discourse

Buda onun içi

root@panel:/var/www/discourse# cd /var/www/discourse/discourse
root@panel:/var/www/discourse/discourse# ls -l
total 816
drwxrwx---   11 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 app
drwxrwx---    3 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 bin
-rw-rw----    1 discourse www-data     316 Dec 19 11:24 Brewfile
-rw-rw----    1 discourse www-data     148 Dec 19 11:24 CODEOWNERS
drwxrwx---    5 discourse www-data    4096 Feb  1 12:33 config
-rw-rw----    1 discourse www-data     304 Dec 19 11:24 config.ru
-rw-rw----    1 discourse www-data    1303 Dec 19 11:24 CONTRIBUTING.md
-rw-rw----    1 discourse www-data    2347 Dec 19 11:24 COPYRIGHT.md
lrwxrwxrwx    1 discourse www-data      10 Dec 19 11:24 d -> bin/docker
drwxrwx---    5 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 db
-rw-rw----    1 discourse www-data    1315 Dec 19 11:24 discourse.sublime-project
drwxrwx---    2 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 docs
-rw-rw----    1 discourse www-data    6903 Dec 19 11:24 Gemfile
-rw-rw----    1 discourse www-data   16895 Feb  1 12:22 Gemfile.lock
drwxrwx---    2 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 images
-rw-rw----    1 discourse www-data    3885 Dec 19 11:24 jsconfig.json
-rw-rw----    1 discourse www-data    2333 Dec 19 11:24 lefthook.yml
drwxrwx---   48 discourse www-data   12288 Feb  1 12:20 lib
-rw-rw----    1 discourse www-data   18092 Dec 19 11:24 LICENSE.txt
drwxrwx---    2 discourse www-data    4096 Feb  1 12:30 log
drwxrwx---    9 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 migrations
drwxr-xr-x 1086 discourse discourse  36864 Feb  1 12:25 node_modules
-rw-rw----    1 discourse www-data    3877 Dec 19 11:24 package.json
drwxrwx---    2 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 patches
drwxrwx---   15 discourse www-data    4096 Feb  1 12:20 plugins
drwxrwx---    8 discourse www-data   12288 Feb  1 12:29 public
-rwxrwx---    1 discourse www-data     305 Dec 19 11:24 Rakefile
-rw-rw----    1 discourse www-data    7832 Dec 19 11:24 README.md
drwxrwx---    6 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 script
drwxrwx---   24 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 spec
drwxrwx---    2 discourse www-data    4096 Dec 19 11:24 test
drwxrwx---    6 discourse www-data    4096 Feb  1 12:36 tmp
-rw-rw----    1 discourse www-data    3711 Dec 19 11:24 translator.yml
drwxrwx---    5 discourse www-data    4096 Feb  1 12:20 vendor
-rw-rw----    1 discourse www-data  608390 Dec 19 11:24 yarn.lock

direk Ssh ile kurmayı denediğimde de port çakışmasından izin vermiyor. @yusufipek yunohost kurulum videosundan bakmıştım buraya fakat oda yunohostla değil normal kurmuş sanırım.

işin özü nasıl yapabilirim :smiley: konuya hakim arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

containers dosyası olmadığı için dosyayı işleyemiyorum sanırım. Yunohost discourse plugin yüklemesinde bu şekilde göstermiyor fakat farklı bir açıklama mevcut eminmisiniz bu şekilde olduğundan?

1 Like

Görsel olarak değil metin olarak gönderin lütfen. Gönderinizi düzenleyip metin haline getirirseniz sevinirim. Bir de herhangi bir klasörün içerisinde app.yml dosyası var mı kontrol edebilir misiniz?

1 Like

Maalesef herhangi bir dosya içerisinde bulunmuyor manuel bakarak ta bulamadım, find ve greb ilede bulamadım.

2 Likes

Resmi sitesinde de eklenti eklemeyi bu şekilde anlatmışlar. Acaba yunohost panelinde bir seçenek vs var mı? Veya siz bu komutları hangi sayfadan buldunuz?

1 Like

yunohost uygulamalarım ekranında yüklülerden discourse girince bu komutu gösteriyor.

Installing plugins

cd /var/www/discourse/discourse
sudo -i -u discourse RAILS_ENV=production bin/rake --trace plugin:install repo=https://github.com/discourse/discourse-solved (for example)
sudo -i -u discourse RAILS_ENV=production bin/rake --trace assets:precompile
systemctl restart discourse

ayrıca [Discourse] A forum/mailing list tool - Apps - YunoHost Forum
burada da bu şekilde anlatıyor fakat bunu yaptığımda da ilk adımdaki hataya çıkıyor sonuç.

Bu link içerisindeki sonuçta şöyle bir alan var alakası varmıdır çok hakim değilim ama;

Disclaimer

This package installs Discourse without Docker, for several reasons (mostly to support ARM architecture and low-profile servers, to mutualize nginx/postgresql/redis services and to simplify e-mail setup).
As stated by the Discourse team:

The only officially supported installs of Discourse are Docker based. You must have SSH access to a 64-bit Linux server with Docker support. We regret that we cannot support any other methods of installation including cpanel, plesk, webmin, etc.

Solved değil farklı eklenti kurunca site komple çöküyor sıfırdan birdaha kurdum bu yüzden.

1 Like

Peki hangi hatayı veriyor veya veriyor mu?

1 Like

Herhangi bir hata yok direk başta belirttiğim gibi formlar gönderiler vs kayboluyor sürekli kenar çubuğu ve navbar klonlanıyor

Selamlar tekrar, sorun devam ediyor çözüm üretemedim :frowning: sorunu daha önce yaşayan var mı ? yardımlarınızı rica ederim.

1 Like

2 senede 50 yi geçmiştir discourse kurmam önereceğim yöntem sadece Ubuntu 22.04 yada varsa 24 üzerinden kurulum yapmanız en sağlıklısı buzamana kadar hiç bir sıkıntı yasamadım bu şekilde discourse yetkilileride Ubuntu önermekte eklentinin hata vermemesi lazım kurulumda hatalarınız var sağlıklı bir alt yapıyla başlamamışsınız direkt VDS sıfırlayıp Ubuntu üzerinden sade bir şekilde kurulum yapmanızı tavsiye ederim

3 Likes

Çok haklısınız. Yunohost gibi ekstra araçlarla kurulduğunda bu gibi sorunlar oluyor. Videoyu çekerken buradan bunu kurabilirsiniz deniyor ama detayına bakınca herhangi bir bilgi yok. Maalesef buda sanal makinadan linux anlatanlar kervanına girmiş bir konu gibi oldu. Çözüm bulamadık bu yüzden nodebb ye geçtik daha sağlıklı ve kolay oldu. Teşekkürler yardımlarınız için.

2 Likes