Discord'a erişim engeli

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Discord isimli sosyal medya platformunda 5651 Sayılı “İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi” hakkında kanunun 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunduğunu belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine de harekete geçildiğini aktaran Tunç, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince söz konusu sosyal medya uygulamasının tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verildiğini kaydetti.

Geleceğin teminatı gençleri ve çocukları sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlı olduklarını vurgulayan Tunç, “Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Vatanımıza milletimize hayırlı olsun.

Edit: Gençler engellemeyi ben getirmedim dislike atmanıza gerek yok :hugs:

Son düzenleyen: @Sxinar 2024-10-09T21:03:50Z

1 Like

Çok ilginç. Her şeyi yasaklayarak sorunu çözebileceklerini düşünüyorlar.

4 Likes

Çok iyi anlatmışsın ama sonu kötü işte

3 Likes

Engellemek yerine çok büyük para cezası yazmaları daha mantıklı.

Discordda bu tür suçların olduğu doğru. Discord moderasyonu bu ve bunun gibi durumlar için herhangi bir önlem veya aksiyon almıyor. Aldıkları da binde bir.

En son iki yıl öncesinde aktif olarak kullanıyordum ve o zaman moderasyonu rezaletti. Şimdi mail doğrulama yaş doğrulama gibi birtakım önlemler getirmişler. Hem bypass edilebiliyor hem de aktif olarak incelenmiyor.

5 Likes

Ülke 1984’e dönmeye başladı diyordum, artık döndü.

2 Likes

Ekran Görüntüsü - 2024-10-09 11-26-55

logları ve ip adreslerini verirseniz platform kapanmaz diyip ip ve logları alıp platformu kapatınca erkekler

6 Likes

Discord diyince aklıma geldi. Bizim Skype’a noldu :d

Öldümü kaldımı acaba

2 Likes

Bizimkini sen bakmayınca sattım. :sweat_smile::man_facepalming:

2 Likes

Reddit de 6 aya kalmaz bir bahaneyle banlanır, alternatif lemmy sunucusunu açtım; https://lemmy.com.tr

1 Like

Bu konu son yanıttan 90 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.